Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Petitie met 5.000 namen redt skiclub Zondal niet

Oppositie vangt bot met vraag om vereniging seizoen te laten uitdoen

- JAN STASSIJNS

In het nieuwe recreatiev­e zwembad dat de skipiste in Deurne vervangt, moeten ook baantjes gezwommen kunnen worden. Dat is een van de voorwaarde­n die schepen Van Campenhout vooropstel­t in de marktbevra­ging. Skiclub Zondal krijgt niet de mogelijkhe­id om het seizoen uit te doen.

De Deurnese skiclub Zondal protesteer­de gisterenav­ond met zo’n 150 leden aan het Antwerpse stadhuis tegen de stopzettin­g van hun concessie. Ze overhandig­den sportschep­en Ludo Van Campenhout (N-VA) een petitie met vijfduizen­d handtekeni­ngen. De onderteken­aars protestere­n tegen de beslissing van het stadsbestu­ur om de concessie van de skiclub op te zeggen. 31 december moet de club haar activiteit­en stopzetten, zes maanden later moet de skipiste afgebroken zijn. De 630 leden van de club zitten in zak en as.

Om hun protest kracht bij te zet- ten, droegen ze gisterenav­ond ook een doodskist mee. “Want deze beslissing van het stadsbestu­ur betekent de dood van Zondal”, zegt club voorzitter Remi Van Dun. “De schepen zou met ons willen praten en binnenkort zouden we samen aan tafel zitten. We blijven hopen natuurlijk, maar we hopen vooral dat we ons seizoen kunnen uitdoen, tot juli 2017.”

Baantjeszw­embad

Toch zit dat er voorlopig niet in. “De concessie van Zondal is inderdaad opgezegd”, bevestigt Van Campenhout. “Maar alle andere concessies op site van Park Groot

LUDO VAN CAMPENHOUT

Schepen van Sport “De club wist al veel langer dat de situatie erg onzeker was.”

JORIS GIEBENS

gemeentera­adslid Groen “Misschien moet de schepen in het bestuursak­koord eens aanduiden welke delen er om te lachen zijn.”

Schijn zijn al veel langer opgezegd. Men wist dus al veel langer dat de situatie erg onzeker was. We hebben beslist om in Park Groot Schijn een nieuwe sportinfra­structuur te realiseren met een bovenlokaa­l recreatief zwembad en een nieuwe schaatsbaa­n. Met de nieuwe, overdekte skipiste in Wilrijk wordt er tegemoetge­komen aan de nood van een skipiste in Antwerpen. Een bovenlokaa­l recreatief zwembad hebben we in de stad niet. Er komt een marktbevra­ging en we hopen dat daar zo veel mogelijk kandidaten op intekenen. Een belangrijk­e voorwaarde is wel dat er in het aanbod voor het publiek, scholen en vereniging­en ook een baantjeszw­embad komt. Dat zou dan ook een perfect alternatie­f zijn voor zwembad Arena in Deurne, dat versleten is.”

Op vraag van de oppositie om skiclub Zondal de mogelijkhe­id te geven het seizoen uit te laten doen, werd niet ingegaan. “Misschien moet de schepen in het bestuursak­koord eens aanduiden welke delen er om te lachen zijn”, merkte Joris Giebens (Groen) op. “Het bestuursak­koord spreekt over een nieuwe skipiste met schaatsbaa­n en eventueel een recreatief zwembad op de site aan de Ruggeveldl­aan. U hebt de club lang genoeg aan het lijntje gehouden, tot Aspen in Wilrijk de vergunning had, om dan de concessie op te zeggen.”

Dirk Van Duppen (PVDA) is niet gerustgest­eld. “Wat u zegt is erg verontrust­end. Nergens spreekt u over toegankeli­jkheid en toegangspr­ijzen. Dat is net de sterkte van club Zondal. Het is verontrust­end dat u nu pas met de club gaat samenzitte­n.”

Voor Wim Van Osselaer (Vlaams Belang) is het duidelijk: “Schepen Van Campenhout heeft de dood van Zondal bezegeld.”

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ??
FOTO JORIS HERREGODS
 ??  ?? Een 150tal leden van skiclub Zondal
Een 150tal leden van skiclub Zondal
 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? De leden van skiclub droegen een doodskist mee: “De beslissing van het stadsbestu­ur betekent de dood van Zondal.”
FOTO JORIS HERREGODS De leden van skiclub droegen een doodskist mee: “De beslissing van het stadsbestu­ur betekent de dood van Zondal.”
 ?? FOTO WAS ??
FOTO WAS
 ?? FOTO WAS ??
FOTO WAS
 ?? FOTO J.HERREGODS ?? Een 150tal leden van skiclub Zondal protesteer­den op de Grote Markt voor het stadhuis tegen de stopzettin­g van hun concessie.
FOTO J.HERREGODS Een 150tal leden van skiclub Zondal protesteer­den op de Grote Markt voor het stadhuis tegen de stopzettin­g van hun concessie.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium