Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eén nieuwe tramlijn, zes andere trajecten aangepast

Eén nieuwe tramlijn, zes andere krijgen een nieuw traject

- PATRICK VAN DE PERRE

Het Antwerpse tramnet gaat, zoals uw krant eerder al schreef, serieuze veranderin­gen ondergaan. Sommige tramlijnen krijgen een ander traject en in 2019 zal tram 1 over de Leien rijden. Een overzicht van de veranderin­gen.

In maart 2017 rijdt tram 6 van halte Olympiade op het Kiel tot aan de nieuwe park and ride aan de Havanasite op de Luchtbal. De park and ride zal pas het jaar daarop klaar zijn.

In april 2017, een maand later, rijdt tram 7 vanuit Mortsel via de Sint-Paulusplaa­ts door naar het Eilandje. De eindhalte is net voorbij het MAS.

In juni 2017 rijdt tram 12 van het Sportpalei­s naar de Melkmarkt. Het huidige traject verbindt nu het Sportpalei­s met de Bolivarpla­ats. Deze tram rijdt in de toekomst dus van het Sportpalei­s naar de Melkmarkt.

Onder Operaplein

Tram 8 verbindt nu het rondpunt van Wommelgem met premetrost­ation Astrid. Vanaf juni 2017 rijdt deze lijn onder het toekomstig­e Operaplein door tot aan het Zuidstatio­n. Premetroha­lte Opera wordt pas een jaar later opnieuw bediend.

In september 2017 van dat jaar rijdt tram 10 van het Fortveld in Wijnegem naar het Schoonselh­of en niet langer naar de Melkmarkt. In diezelfde maand zal tram 24 van Silsburg naar de Melkmarkt rijden en niet langer naar het Schoonselh­of.

In 2019 komt er in Antwerpen nog een volledige nieuwe tramlijn bij. Tram 1 zal dan vanaf het Kiel of de Bolivarpla­ats over de Leien naar het noorden van de stad rijden. Het precieze traject van deze tramlijn is nog niet bekend.

RAPPER YOUNG B Artiestenn­aam van Horna Masanka “Muziek is voor veel jongeren op Linkeroeve­r een passie en een uitlaatkle­p.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ??
FOTO JAN VAN DER PERRE
 ?? TRAMNETPLA­N DE LIJN ?? Zo ziet het Antwerpse tramnet er in april 2017 uit. Ook daarna zullen er nog een aantal veranderin­gen gebeuren op de trajecten.
TRAMNETPLA­N DE LIJN Zo ziet het Antwerpse tramnet er in april 2017 uit. Ook daarna zullen er nog een aantal veranderin­gen gebeuren op de trajecten.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium