Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Als ik nu opgeef, weet ik dat het gedaan is”

- BART LAGAE

is gegaan, fysiek dan, en dat ik in aanmerking kom om een andere wedstrijd te spelen. Daar kan ik op voortbouwe­n. Het belangrijk­ste is dat ik gezond ben en deel uitmaak van het team. Hopelijk komt er dan een plaats in de ploeg waarin ik belangrijk kan zijn voor de maats. Maar alles op zijn tijd. Voor je mij beoordeelt, bedenk dat ik zes maanden niet heb gespeeld.”

Kijk je uit naar de wedstrijd op Old Trafford woensdag?

“Wat had je gedacht? Natuurlijk. Hoe groter de match, hoe beter. Zo heb ik altijd geredeneer­d in mijn carrière en zo zal ik het blijven doen. Dat zijn de

matchen waarvoor je speelt.”

Denk je dat je opnieuw

kan spelen?

“Alles op zijn tijd, zoals ik heb gezegd. Ik voel me goed, maarar

ik blijf er beschei- i- den over. Mijn taak is om zo vaak mogelijk beschikbaa­r te zijn voor de ploeg. Als ik een langere tijd beschikbaa­r ben, ben ik er ook van overtuigd dat ik weer belangrijk kan worden voor de ploeg. Maar alles op zijn tijd.”

Wat is het grootste verschil onder Pep Guardiola?

“Ik hou niet van vergelijki­ngen, maar de trainer heeft een heel sterk idee van waar hij naartoe wil en welke spelers hij daarvoor moest kopen. Maar elk seizoen heeft ups en downs en het is niet omdat het nu wat minder gaat dat we er niet sterker uit kunnen komen. We speelden sterk in de laatste matchen, maar haalden niet altijd het resultaat dat we nodig hadden. Soms ga je dan extra je best doen om die resultaten wel te halen en word je sterkerker als team.”

Moet je anders denken onder Guardiola?

“Ik denk dat we als voetballer wel getraind zijn om ons aan te passen aan nieuwe trainers of bondscoach­es. De methode van Guardiola kennen de meesten van ons van tv. Nu is het aan ons om ze in de praktijk om te zetten.”

Na het gelijkspel tegen Southampto­n hield hij jullie drie kwartier in de kleedkamer. Hoe was de sfeer?

“Wat gezegd wordt in de kleedkamer, blijft in de kleedkamer. Maar het is positief dat we inzien wat we moeten doen om vooruit te gaan. We zijn allemaal volwassen, hebben veel ambitie en beseffen dat we meer als een team moeten bewegen op het veld. We hadden ook wat pech, maar we moeten beseffen dat we geen punten kunnen blijven morsen.”

Vincent Kompany ‘‘Ik heb de medische staf beloofd een beetje meer naar hen te luisteren.’’

 ?? FOTO TO AFP
FOTO REUTERS ?? Kevin De Bruyne. Vincent Kompany tijdens zijn comebackma­tch tegen Southampto­n. “Ik ben blij dat het fysiek goedoed is gegaggegaa­n in die wedstrijd.” ”
FOTO TO AFP FOTO REUTERS Kevin De Bruyne. Vincent Kompany tijdens zijn comebackma­tch tegen Southampto­n. “Ik ben blij dat het fysiek goedoed is gegaggegaa­n in die wedstrijd.” ”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium