Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Weiler ziet het (nog) niet in hen

Weiler wil al nieuwe linksback

- Ivan Obradovic

Deschacht speelde op rechts, Spajic zat op de bank maar vertelde dat het niet zeker is dat hij fit raakt voor KV Mechelen morgen. Anderlecht heeft geen defensieve weelde, maar toch wacht Ivan Obradovic - kostprijs 2,5 miljoen - al weken tevergeefs op een kans.

“Met Obradovic in de ploeg had Teodorczyk nog drie keer meer gescoord”, klinkt het hier en daar. Want de Servische linksback is niet zo snel als Acheampong, maar heeft wel een betere voorzet. Op 1 november is het een jaar geleden dat

Obra tegen Moeskroen zijn kruisbande­n scheurde. Wat zou hij er morgen graag bij zijn tegen zijn ex-ploeg KV Mechelen, maar gisteren deed hij alweer mee met de beloften tegen Kortrijk. Vergeet het dus maar. Nochtans voelt de ‘Balkanboy’ zich al sinds augustus speelklaar voor het hoogste niveau, maar - op één helft na in de beker tegen OH Leuven, waar heel Anderlecht niet goed presteerde - hij blijft bij de U21. Officieel luidt het dat Ivan Obradovic zijn snelheid wat kwijt is, schrik heeft om in duel te gaan en dat het als 28-jarige niet simpel is om te herstellen van een tweede zware knieblessu­re. Er is natuurlijk een uitleg nodig en het klopt dat hij bij Zaragoza ook al eens lang out was, maar dat was wel zijn andere knie.

Soit, soms heeft een speler enkele matchen vertrouwen nodig om weer zichzelf te worden en het ritme op te pikken. We begrijpen maar al te goed dat Obradovic stilaan ongeduldig wordt, want zijn maatje Kosanovic liep bij Standard op 7 mei een gelijkaard­ige knieblessu­re op en zal nog eerder terug zijn dan hij.

Het blijft vreemd dat Weiler het voorlopig niet eens enkele weken probeert met Obradovic. Zeker omdat Acheampong al aangaf dat hij niet graag als linksback speelt en de coach dan achteraan toch iets meer mogelijkhe­den zou hebben.

Al is het ook niet zo vreemd. Officieus klinkt het al dat Weiler in januari absoluut een nieuwe linksachte­r wil die hij zelf kent/kiest en daarom bewust de kaart Obradovic niet trekt. Verandert hij nog van gedacht?

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium