Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Georges weet hoe laat het is”

Lokerenvoo­rzitter Roger Lambrecht zet mes op de keel van trainer Leekens

- FRANK BUYSE

Lokeren staat na het nieuwe puntenverl­ies en vooral de slappe prestatie bij Zulte Waregem opnieuw op af. Voorzitter Roger Lambrecht spreekt vandaag de spelers toe en wil vanavond een ommekeer zien. Als dat niet gebeurt, weet coach Georges Leekens al wie het slachtoffe­r zal zijn. En er zijn alternatie­ven.

Zaterdag hield een zware verkoudhei­d Roger Lambrecht (85) nog uit het Regenboogs­tadion – “ik wilde niet riskeren dat het erger zou worden en dat ik er mijn vrouw mee zou

aansteken.” Maar vanavond is de Lokerse voorzitter niet uit Daknam weg te houden. Want het is tegen Oostende erop of eronder voor de Waaslander­s, na de slappe prestatie op Zulte Waregem nog steeds twaalfde, maar met slechts één puntje meer dan de laatste.

“Ik ga vooraf ook de spelers een keer toespreken. Dat is toch normaal, hé? Ik ga hen

zeggen: mannen, we staan voorlaatst­e, het wordt hoog tijd dat we punten halen. Want ik wil niet op de laatste plaats terechtkom­en.”

Dat is duidelijk: het is erop of eronder vanavond. Voor coach Georges Leekens dan.

“Ik heb al gebeld met de coach. Het moet beter. Tegen Waasland-Beveren was het nog behoorlijk, tegen Kortrijk heel goed, tegen Anderlecht de tweede helft goed. Maar op Zulte Waregem was het maar een half uurtje goed. Vooral de eerste helft was slecht, van alles te weinig. We kunnen gene goal maken (Lokeren kon in zeven van de elf matchen niet scoren,

red.) én pakken weer twee goals door dekkingsfo­uten. Dat eerste heeft ook wel te maken met de afwezighei­d van Tom De Sutter, die jongen is duidelijk nog niet klaar. Maar toch... Dat tweede moet er uit.” En dan komt de coach in het vizier. “Ik zeg niet dat het allemaal de schuld is van de trainer. Maar Georges weet ook wel hoe laat het is, dat in zo’n situatie maar één man de boter heeft gegeten. Ik zeg het niet graag. Maar als het moet, moet het, hé.”

En als het moet, hoeft Lokeren misschien niet ver meer zoeken naar een vervanger.

“Ach, ik hoop dat het niet nodig is. Maar we kennen de markt, ja.”

 ?? FOTO'S BELGA,
PHOTO NEWS ?? Georges Leekens en voorzitter Roger Lambrecht.
FOTO'S BELGA, PHOTO NEWS Georges Leekens en voorzitter Roger Lambrecht.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium