Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Clark nog altijd onzeker

- PATRICK CEULEMANS

Port of Antwerp Giants wil ook Europees ongeslagen blijven en hoopt vanavond tegen het Hongaarse Sopron KC op winst. Jason Clark blijft met een liesblessu­re wel onzeker.

Port of Antwerp Giants heeft een verschroei­ende competitie­start genomen. De beste zeg maar van de laatste vijf jaar. Vorige week was het met winst bij het Portugese FC Porto bovendien de enige Belgische ploeg op zes die Europees zegevierde.

“We willen dit momentum niet verliezen”, vertelt Ryan Anderson. “Die vijf op vijf in de Belgische League moet na de knappe uitzege in Portugal dan ook bevestigin­g krijgen. Tegen het niet te onderschat­ten Sopron KC moeten we met de nodige focus en respect op zoek gaan naar een tweede opeenvolge­nde Europese zege. Doen we dat, dan openen we meteen de deur naar de tweede ronde.”

Anderson ontpopt zich naast center Gavin Ware meer en meer als een dominante basisspele­r in de basisvijf van coach Roel Moors. Het duo Ware - Anderson is nu al de nieuwe Twin Towers van het Belgische basketbal.

Vorig seizoen won Port of Antwerp Giants in de eerste ronde van de FIBA Europe Cup tweemaal overtuigen­d van Sopron KC.

“Het lijkt deze campagne sterker”, waarschuwt coach Roel Moors. “Drie op vijf in de Hongaarse competitie en vorige week slechts een nipte nederlaag in eigen midden tegen groepsfavo­riet Nanterre.”

Bij Sopron KC zit met de Servische center Marko Center ook een ex-speler van Port of Antwerp Giants in de selectie.

De Giants waren de afgelopen week tegen FC Porto en Charleroi tweemaal succesvol zonder de Amerikaans­e topschutte­r Jason Clark. “Jason trainde vrijdag en zaterdag”, aldus Marc Lorent van de medische staf. “Hij had in Charleroi nog wat last van stijfheid aan de lies. De kans bestaat dat hij vanavond in actie komt. Maar met onze drukke kalender bekijken we het dag per dag. We nemen geen risico’s.”

“Mooi dat het team blijft winnen”, zegt Clark zelf. “Mijn jonge ploegmaats Ordane Kanda en Marius Mwendanga doen het goed, maar ik popel toch om mijn team op het parket opnieuw naar winst

te gidsen.”

 ?? FOTO'S PHOTO NEWS ?? Ryan Anderson ontpopt zich als een dominante basisspele­r.
FOTO'S PHOTO NEWS Ryan Anderson ontpopt zich als een dominante basisspele­r.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium