Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het was duidelijk nog zoeken”

Nieuwe aanvoerder Maxime Biset ziet Antwerp eerste match onder Bico en Gevaert niet winnend afsluiten

- STIJN DRUANT

Na het matige 11 gelijkspel in Lommel is de eerste periodetit­el definitief weg voor Antwerp. Geen eerste zege dus voor het nieuwe sportieve duo Bico en Gevaert, die Maxime Biset meteen benoemden tot nieuwe aanvoerder van de Great Old.

“Maxime is in vorm, dat heeft hij een hele heenronde lang al bewezen”, sprak David Gevaert na de match. “Die aanvoerder­sband was daar het gevolg van.”

Biset zelf bleef kalm onder zijn promotie tot kapitein. “Natuurlijk is dit een compliment, maar ook ik zal elke week moeten bevestigen. Die band op zich heb ik nooit nodig gehad om mijn ding te doen, dat zal nu niet anders zijn. Welke uitleg ik kreeg? Er is vanaf minuut één duidelijk over gecommunic­eerd. Bico en Gevaert zien de rol van een aanvoerder iets anders en wilden daarom een andere persoonlij­kheid. Wat dat juist inhoudt? Misschien ben ik iets communicat­iever, iets expressiev­er en blijkbaar wilden ze die zaken wat meer zien. Maar op zich maakt het allemaal niet uit. Ik ben niet de enige die het reilen en zeilen binnen de groep gaat bepalen, er zijn nog jongens die hun duit in het zakje doen. Ik ga het niet alleen doen, al is het wel een eer.”

“Ik zal me ook niet anders gaan dragen. Mijn enige bijkomende rol is dat ik het meer zal mogen komen uitleggen Dat kan goed werken, of net niet. Dat zijn de twee kanten van een aanvoerder­sband, zeker.”

Biset kwam ook nog eens terug op de lamentabel­e prestatie van de Great Old in Lommel. Een doelpunt tien minuten voor N’Diaye redde nog een punt voor Antwerp, maar goed was het opnieuw niet. “We creëerden veel te wei- nig. Al gold dat ook voor Lommel. Beide ploegen speelden erg georganise­erd. Erg veel valt er dan ook niet over te zeggen. Of we iets meer zenuwen hadden voor de eerste match onder Bico en Gevaert? Dat niet, maar we kregen wel nieuwe taken opgelegd, het was dus wel even zoeken.”

Gevaert omschreef de prestatie van Antwerp “erg matig”. Biset wou zo hard niet zijn. “Het was duidelijk nog zoeken. Als het niet meteen draait, valt er ook weinig te beleven. We zullen zeker enkele zaken op punt moeten zetten. Het positieve is dat we er tot de laatste minuut vol voor blijven gaan zijn. Dat we toch nog een punt uit de brand wisten te slepen, is een

goed teken. Bovendien was het op een stilstaand­e fase (een kopbal van N’Diaye op corner van Rema

cle, red.), toch niet onbelangri­jk. Ook dat moeten we meenemen naar onze thuiswedst­rijden. Maar dat onze match in Lommel geen schoonheid­sprijs verdient, is duidelijk.”

 ?? FOTO DICK DEMEY ?? Nieuwe Antwerpaan­voerder Maxime Biset zet Christophe Bertjens van Lommel onder druk.
FOTO DICK DEMEY Nieuwe Antwerpaan­voerder Maxime Biset zet Christophe Bertjens van Lommel onder druk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium