Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik wou me zo graag nog eens tonen aan het Kiel”

Mo Messoudi ziet heroptrede­n opnieuw uitgesteld wegens hinder aan de kuit

- HUGO FRET

Alsof de eerste nederlaag van het seizoen en de verloren koppositie nog niet erg genoeg waren, kreeg Beerschot Wilrijk zaterdag nog een klap te verwerken. Mo Messoudi, vorige week nog ingevallen op Dender, moest in laatste instantie opnieuw afhaken.

Op het scheidsrec­htersblad voor de wedstrijd tegen Dessel stond Messoudi nog aangekondi­gd als basisspele­r, maar toen de ploegen het veld effectief betraden, was er van de Marokkaans­e Belg geen spoor meer. “Vrijdag tijdens de laatste training voelde ik opnieuw lichte hinder in mijn kuit”, zegt Messoudi. “Ik heb er alles aan gedaan om toch fit te geraken en probeerde het ook nog tijdens de opwarming. Ik lag erop gebrand om op het Kiel eindelijk nog eens voor zoveel volk te spelen, maar de pijn in mijn kuit was er nog steeds. Aan de wedstrijd beginnen, met het risico dat ik na een kwartier naar de kant moest, dat kon ik de ploegmakke­rs niet aandoen. Het is vreemd, want na mijn invalbeurt tegen Dender een week geleden, deed ik vorige maandag nog wedstrijdr­itme op bij de beloften. Ik trainde ook de hele week goed, tot vrijdag. Ik voelde me klaar voor een sterke prestatie en dan krijgen we dit. Het blijft nu afwachten hoe erg het echt is. Maar ik ben tijdig gestopt en hoop er zaterdag in Deinze toch weer bij te lopen.”

“Veel te nerveus gevoetbald”

Vanop de bank zag Messoudi hoe zijn ploegmakke­rs tegen Dessel Sport hun eerste nederlaag van het seizoen leden en zo de koppositie moesten afstaan aan de Kempenaars.

“We hebben nooit goed in de match gezeten. Toen het al snel 0-1 werd, wist je dat het een moeilijke avond zou worden. We speelden veel te nerveus. Ik weet niet hoe het komt, maar er zat te weinig rust in ons spel. Ook na de pauze werd de bal vaak te snel diep gespeeld, met veel balverlies als gevolg. Op die manier gaven we Dessel de kans om telkens opnieuw het initiatief naar zich toe te trekken en kwamen we zelf nooit echt aan voetballen toe. Goed was het niet, maar oké, dit is nog maar onze eerste zwakke prestatie van het sei- zoen. Er is dus geen enkele reden om aan onszelf te gaan twijfelen. We moeten de nodige lessen trekken uit deze nederlaag en dan opnieuw met het volste vertrouwen naar Deinze trekken voor de drie punten. Zelf hoop ik om er dan weer bij te lopen en mijn steentje eindelijk te kunnen bijdragen.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Het kopje gaat naar beneden bij Alexander Maes, terwijl Dessel in de achtergron­d viert. Beerschot Wilrijk leed zaterdag zijn eerste competitie­nederlaag van het seizoen.
FOTO TOM GOYVAERTS Het kopje gaat naar beneden bij Alexander Maes, terwijl Dessel in de achtergron­d viert. Beerschot Wilrijk leed zaterdag zijn eerste competitie­nederlaag van het seizoen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium