Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Frustreren­d dat we zoveel kansen misten”

Matti Van Minnebrugg­en slaakt zucht van opluchting na gelijkmake­r in blessureti­jd

-

Berchem pakte pas in de absolute slotfase een verdiend punt tegen Wijgmaal. Positief is dat de Rooiploeg dit seizoen in eigen huis nog niet verloor. Maar gezien het aantal kansen dat geelzwart versierde, blijft ook daags na de wedstrijd vooral de ontgoochel­ing hangen.

“Natuurlijk waren we na die late gelijkmake­r in eerste instantie nog opgelucht”, bekent Matti Van Minnebrugg­en. “Wijgmaal scoorde bij zijn enige kans. Tegen zo’n ploeg mag dat niet gebeuren, we wisten op voorhand dat ze dan alle middelen zouden gebruiken om ons op achterstan­d te houden.”

“Ergens in het midden van de tweede helft werd het stilaan wel frustreren­d. Kansen kregen we vol- doende, maar telkens was het net naast, op de paal, op de keeper of er zat een verdedigen­d been tussen.”

Je kwam zelf ook drie keer kort bij de gelijkmake­r?

“Het gebeurt niet vaak dat ik als linksachte­r in een kansrijke positie kom. Nu kende ik inderdaad de pech twee keer de paal te treffen en één keer nipt over te koppen. Dat is jammer, want als we sneller die 1-1 maken, gaan we er volgens mij nog vlot over. Nu hadden we na die strafschop geen tijd meer om nog aan te vallen.”

Net als in de openingsma­tch tegen Tienen worden jullie te karig beloond. Jullie lijken het thuis moeilijker te hebben om afstand te nemen.

“Toevallig gebeurt dat al tweemaal thuis, maar ik denk niet dat je daar iets moet achter zoeken. Veel ploegen stellen zich steeds defensieve­r op tegenover ons. Ondanks de pech bij de afwerking zijn we de bal niet lukraak naar voren beginnen trappen. Ik heb het gevoel dat we week na week sterker worden in dat rondtikken. Tegelijk zetten we achteraan niet alles open. We spelen slimmer gewoon.”

Met onder meer Addo en Van Kruijssen nog achter de hand konden jullie ook weer op een sterke bank rekenen.

“Onze kern is niet superbreed, maar kwalitatie­f staan we sterk. Op dit moment is bijna iedereen fit, zodat we Jelle (van Kruijssen, red.) nog konden inbrengen om meer druk te gaan zetten. Ik heb bewonderin­g voor de manier waarop hij invalt. Na zijn penaltymis­ser van op Hades heeft hij toch opnieuw zijn verantwoor­delijkheid genomen, dat siert hem.”

 ?? FOTO WAS ?? Matti Van Minnebrugg­en.
FOTO WAS Matti Van Minnebrugg­en.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium