Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze eerste helft was ronduit slecht”

Jens De Paepe en co met kleinste verschil onderuit in Tienen

-

Rupel Boom ging zaterdag met 10 de boot in bij Tienen. De Steenbakke­rs werden het kind van de rekening na de trainerswi­ssel bij de Brabanders. De laatste kans op de eerste periodetit­el lijkt zo vervlogen.

“Op basis van onze tweede helft hadden we een punt verdiend”, oordeelde Jens De Paepe. “Maar meer ook niet. Dit was een van onze minst goeie matchen. De eerste helft was zelfs ronduit zwak. Vooral in de duels lieten we het afweten en dat mag niet tegen zo’n ploeg. Zij drijven net op inzet en mentalitei­t. Wij spelen graag snel over de grond en uit het duel, terwijl zij voor hoge pressing en duels kiezen. Daar hadden we het zeer lastig mee. De trainer had ons vooraf verwittigd dat het er fel zou aan toegaan, maar dat was niet bij iedereen blijven hangen. Als je tegen zo’n ploeg achterkomt, maak je het jezelf lastig. De tweede helft was beter, maar dat doelpuntje wou niet vallen.”

Jullie laten punten liggen tegen Zwarte Leeuw en Tienen, twee op papier zwakkere ploegen.

“En we winnen van Londerzeel, Cappellen en Duffel. Ploegen die volgens iedereen top vijf waard zijn. Is dat toeval? Ik denk het niet. Zij proberen ook te voetballen en dat hebben wij liever dan dat er een fysieke slag van gemaakt wordt. Maar dat mag geen excuus zijn. Je moet ook matchen kunnen winnen tegen ploegen die op overgave spelen. Dan moet je er van de eerste minuut staan en vooral niet op achterstan­d komen. Zowel tegen Zwarte Leeuw als op Tienen was dat wel het geval en kwamen we er niet meer doorheen. Bovendien misten we ook Muñoz-Herrera. Zonder hem is het toch anders voetballen voor ons.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium