Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Alleen de afwerking loopt nog niet zoals het hoort”

-

Ondanks enkele dotten van kansen bleef City Pirates in Sterrebeek op een doelpunten­loos gelijkspel steken. Geen vierde zege op rij voor de Merksemnar­en, die zeker niet slecht speelden, maar niet efficiënt genoeg waren. Dat besefte ook coach Yves Van Heurck.

“Over de prestatie op zich ben ik niet ontgoochel­d, allen het resultaat valt tegen”, zegt Van Heurck. “We zijn vier keer alleen voor de doelman verschenen, maar wrongen die kansen allemaal de nek om. Daar moet er minstens eentje van binnen. Jammer, al moet ik eerlijk toegeven: ook Sterrebeek miste een grote kans en trof de lat. Hoe het komt dat we niet efficiënt waren? Tja, Tristan Dermaut bijvoorbee­ld deed alles goed, maar telkens hij voor de keeper opdook, faalde hij. Als die 0-1 wel valt, krijg je een andere wedstrijd. Zeker tegen zo’n verdedi- gend ingestelde ploeg als Sterrebeek.”

De City Piratescoa­ch beseft dus dat er nog werk aan de winkel is. En dan zeker voorin. “Als we dezelfde wil als de voorbije weken kunnen opbrengen, spelen we altijd voor de top vijf. Alleen moeten we iets efficiënte­r worden, willen we meedingen naar de prijzen. Hoe ik dat ga aanpakken? Werken aan de looplijnen en iets meer trainen op afwerking. Al zit het voorlopig ook niet echt mee. Dermaut speelde echt een goede wedstrijd en liep zich telkens goed vrij. Alleen de afwerking ontbrak. Bovendien werd in Sterrebeek nog maar eens bewezen dat de tegenstand­er altijd erg gemotiveer­d is tegen ons. Net daarom is het belangrijk dat we op voorsprong komen. Door dit gelijkspel missen we de kans op een echte inhaalbewe­ging. Dat is zonde, zeker omdat we bovendien nu ook nog naar Turnhout moeten. Ook dat is zeker geen cadeau.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium