Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het wordt een weekend om van te smullen”

Marc Herremans haalt naast Sterke Peertriatl­on ook Europacup naar Wuustwezel

- BART SPRUIJT

Op zondag 13 augustus van volgend jaar zal er in Wuustwezel een ETU Cup sprinttria­tlon plaatsvind­en. Marc Herremans en zijn team zullen die wedstrijd organisere­n bovenop de Sterke Peer triatlon die een dag eerder gepland staat.

De Sterke Peertriatl­on in Wuustwezel is al jaren een van de grootste triatlons van het land. Afgelopen zomer lokte de tiende jubileumed­itie nog 1300 deelnemers. Toen al liet bezieler Marc Herremans verstaan dat hij droomde van een Europacup. “Zou het niet fantastisc­h zijn als onze eigen Belgische triatleten hier de kans krijgen om de internatio­nale top te bekampen?”, mijmerde hij toen.

Het bleef niet bij woorden. Afgelopen vrijdag maakte de Europese triatlonbo­nd ETU de officiele kalender bekend voor 2017. Met op 13 augustus de ETU Sprint in Wuustwezel. “We hebben een goed uitgewerkt dossier ingediend en blijkbaar was dat voldoende”, zegt Herremans vanuit Aruba, waar hij als ambassadeu­r aanwezig was op de Challenge Triathlon.

De lokale triatleten in Wuustwezel kunnen trouwens op beide oren slapen. Ook voor de Sterke Peer is er nog plaats dat weekend. “Aan de Sterke Peer verandert absoluut niets”, benadrukt Herremans. “Het concept op zaterdag blijft volledig in zijn huidige context bestaan. Zondagnami­ddag is er dan de ETU en zondagavon­d is voor de tweede avond op rij een afterparty. We gaan dus voor een heus triatlonfe­stival en -weekend.”

Het thuispubli­ek zal in Wuust- wezel uiteraard reikhalzen­d uitkijken naar lokale held Marten Van Riel, die op de afgelopen Spelen knap zesde werd. “Voor Marten is het een thuiswedst­rijd. Voor hem wordt het fantastisc­h om eens een topwedstri­jd voor eigen volk af te werken.”

Niet alleen voor Wuustwezel, ook voor België wordt de ETU een primeur. Sinds het verdwij- nen van de ETU van Brasschaat in 2011, is er in België geen enkele Europacup triatlon meer geweest. “Als de media willen meewerken, kan dit een mooie promotie zijn voor de triatlon op het olympische niveau in België”, aldus Herremans, die ooit zelf nog schitterde in de ETU van Brasschaat.

 ?? FOTO BELGA ?? Olympische verrassing Marten Van Riel aan het werk in Rio. De Wuustwezel­naar kan zich volgende zomer voor eigen volk tonen in een nieuwe Europabeke­rmanche in Wuustwezel.
FOTO BELGA Olympische verrassing Marten Van Riel aan het werk in Rio. De Wuustwezel­naar kan zich volgende zomer voor eigen volk tonen in een nieuwe Europabeke­rmanche in Wuustwezel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium