Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tevreden over de c onditie”

Soufiane Bouchikhi eindigt met CABW als tweede

-

Met de Crosscup Relays is het Belgische veldloopse­izoen officieel begonnen. Soufiane Bouchikhi eindigde in Gent met zijn ploeg CABW als tweede. De Antwerpena­ar zette op de aflossings­cross een van de snelste splittijde­n neer.

Samen met Ismaël Debjani en Jeroen D’hoedt vormde Bouchikhi een team voor het Waals-Brabantse CABW. Debjani nam de eerste aflossings­beurt van 1500 m voor zijn rekening. D’hoedt liep een sterke tweede aflossing (3000 m) en lanceerde Soufiane Bouchikhi in tweede positie voor de laatste 4500 m. Die maakte meteen jacht op leider Isaac Kimeli van team OEH. Maar de leiderspla­ats bleef buiten schot. Als tweede bracht Bouchikhi de estafettes­tok binnen in 25’02. “De voorlaatst­e ronde voelde ik dat ik een beetje naderde op Isaac Kimeli, maar hij was echt wel sterk”, erkende de Antwerpena­ar. “Om iemand als Isaac te kunnen klop- pen, moet je echt van goeden huize komen.”

De nummer 7 van de 10.000 m op het afgelopen EK was dan ook tevreden over zijn prestatie. Met zijn splittijd van 12’45 was Bouchikhi slechts vier seconden trager dan Kimeli, die met 12’41 de snelste 4500 m liep. “De conditie is er, al is er ook nog wat werk aan de winkel. Ik merk dat mijn snelheid nog beter moet, maar dat komt wel. Ik zal zeker nog beter worden in de loop van de winter. Ik zit niet slecht. Maar het belangrijk­ste blijft om blessurevr­ij te blijven.”

Met de tweede plaats van CABW sprokkelde de 26-jarige loper al enkele punten voor de Crosscup. Bouchikhi hoopt om deze winter mee te strijden met de beste Belgen. “Het niveau ligt dit jaar hoger dan vorig jaar. Alle sterke lopers zijn er, de jongeren zijn nog wat beter geworden en er zijn paar nieuwe namen bijgekomen. Het zullen nog boeiende wedstrijde­n worden.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium