Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Ten Weyngaert doet na 50 jaar de boeken toe

-

Met pijn in het hart hebben Gaston Hendrickx en Ria Deroeck de boeken van Ten Weyngaert neergelegd. Gezondheid­sproblemen nopen de twee tot de sluiting van het bekende restaurant.

De hoeve uit 1743, werd in 1965 samen met de omliggende gronden aan de Bredabaan op de grens van Merksem en Schoten aangekocht door de toenmalige GB-groep. Die zou er een van de eerste hypermarkt­en in België bouwen. “Eigenaar Motorest, die ook de keten van Quick-restaurant­s in portefeuil­le had, ver- bouwde de vervallen hoeve tot een klassiek restaurant met het bekende rieten dak. Er waren aanvankeli­jk drie Ten Weyngaerts: in Schoten, Berchem en Overijse. Dat in Schoten ging open in 1966”, vertelt Gaston Hendrickx (67). “Ik werkte eerst in Berchem, maar kreeg in 1975 de kans om de uitbating van Ten Weyngaert Schoten over te nemen. In 1992 hebben Ria en ik dit restaurant, het toen nog enige overgeblev­en Ten Weyngaert, volledig overgenome­n van Motorest. We hebben er mooie tijden beleefd. In onze topjaren waren er 35 mensen aan de slag. De grootste sterren kwamen hier over de vloer. We stonden wijd en zijd bekend voor onze filet pur, maar ook voor onze menu’s aan interessan­te prijzen: voor 35 euro kreeg je drie gangen, een halve fles wijn en Irish coffee inbegrepen. We kennen vele fami- lies die hier alle mijlpalen in hun leven hebben gevierd: van geboorte over huwelijk tot pensioen en jubileum.”

Vorige maand raakte Gaston Hendrickx na een zware diabetesaa­nval in een coma, waarna ook een hartkwaal nog voor complicati­es zorgde. “Het gaat nu stilaan beter met Gaston, maar Ten Weyngaert verder runnen, is onmogelijk”, zegt Ria Deroeck. “Curator Bruno Schoenaert­s heeft ons verzekerd dat de negen overblijve­nde personeels­leden een correcte behandelin­g krijgen. Het is jammer dat we niet in schoonheid afscheid kunnen nemen van onze trouwe klanten.”

 ?? FOTO JAN AUMAN ?? Gaston Hendrickx en Ria Deroeck tonen het indrukwekk­ende gastenboek met onder meer een handtekeni­ng van Mohammed Ali.
FOTO JAN AUMAN Gaston Hendrickx en Ria Deroeck tonen het indrukwekk­ende gastenboek met onder meer een handtekeni­ng van Mohammed Ali.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium