Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Michel Van den Brande veroorzaak­t ontslag

-

Een gevelreini­ger die op een wankel plankje meters boven de grond zijn werk staat te doen. Schandalig, vindt stellingbo­uwer Michel Van den Brande, bekend van The

Sky is the Limit. Hij postte er een foto van op Facebook, met als gevolg dat de arbeider nu wordt ontslagen.

Michel Van den Brande, zaakvoerde­r van stellingbo­uwer Kontrimo en vooral bekend als rijke ondernemer uit het programma The Sky is the Limit, nagelde gisteren gevelreini­gingsbedri­jf Verbeek Group aan de schandpaal. Een werknemer van het bedrijf was in Temse een gevel aan het schoonmake­n, maar deed dat door op een klein plankje te balanceren dat tussen een stelling en de nok van een dak liep. “Levensgeva­arlijk en ontoelaatb­aar”, zegt Van den Brande, die op Facebook twee foto’s postte van het voorval.

VDB werd eerder dit jaar zélf veroordeel­d tot acht maanden cel met uitstel voor een arbeidsong­eval waarbij een werknemer om het leven kwam. “De arbeidsrec­hter durfde daar zeggen dat ik geldgewin laat primeren op veiligheid­svoorschri­ften”, zegt hij. “Wel: ik geef duizenden euro uit aan beschermin­gsmateriaa­l. En dan zie ik andere bouwbedrij­ven die zelf schabouwel­ijke stellingen zetten en daarmee wegkomen. Dan gaat mijn bloed koken.”

Bij Verbeek Group zeggen ze dat ze “verbouwere­erd” zijn door de foto’s. “Dit was inderdaad een levensgeva­arlijke situatie”, zegt Ivo De Weerd, projectlei­der bij Verbeek. “Dit is buiten ons weten gebeurd, maar het kan uiteraard niet door de beugel. Deze werknemer kan dus ook niet in dienst blijven bij ons.”

“Ik was helemaal niet uit op het ontslag van die man”, laat Van den Brande nog weten. “Je moet niet één man ontslaan, je moet je hele beveiligin­gspolitiek verbeteren. Ik wil die arme kerel gerust bij mij in dienst nemen en hem goeie veiligheid­smanieren leren.”

 ?? FOTO RR ?? De foto die Van den Brande postte: een gevelreini­ger balanceren­d op een plank.
FOTO RR De foto die Van den Brande postte: een gevelreini­ger balanceren­d op een plank.
 ?? FOTO SVH ??
FOTO SVH

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium