Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Antwerpen wapent zich met zandzakjes en waterkerin­gsmuur

Wie auto niet tijdig van parking op kaaien haalt, moet zelf opdraaien voor factuur takeldiens­t

-

Ook de Antwerpse hulpdienst­en bereiden zich voor op het stormtij. Gisteren werden de poorten van de waterkerin­gsmuur aan de Schelde gesloten en legde de brandweer zandzakjes.

Het is van december 2013 geleden dat de Scheldekaa­ien nog eens onder water stonden. De kans is reëel dat het vandaag en vooral morgen opnieuw gebeurt. “De verwachtin­g is dat het water donderdag ( vandaag, red.) overdag eerder beperkt over de blauwe steen zal komen”, zegt Dirk Delechambr­e, woordvoerd­er van de stad Antwerpen. “Op vrijdag zouden de kaaienpark­ings volgens de huidige voorspelli­ngen zeker onder water komen te staan.”

Om daar zo goed als mogelijk op voorbereid te zijn, nam de stad gisteren al heel wat maatregele­n. In de loop van de dag werd signalisat­ie geplaatst om aan te duiden dat er vanaf vrijdagoch­tend een parkeerver­bod geldt. Bestuurder­s werden via tal van kanalen opgeroepen hun auto te verplaatse­n voor het sluiten van de poorten van de waterkerin­gsmuur. Die poorten gingen gisterenav­ond om 23u dicht en blijven in principe gesloten tot vrijdagavo­nd 21u. ”De wagens van bestuurder­s die het parkeerver­bod negeren, worden getakeld op hun kosten”, zegt Delechambr­e. “Die takelingen beginnen vrijdagoch­tend om 5u.”

Arbeiders van de stad en brandweerm­annen waren gisteren al met zandzakjes in de weer op de Scheldekaa­ien. “Daarmee willen we een drietal gebouwen beschermen die binnen de waterkerin­gsmuur staan”, zegt brandweerw­oordvoerst­er Jasmien O.

Ook voetganger­s en fietsers zullen hinder ondervinde­n van het stormtij. Door het sluiten van de waterkerin­gsmuur kan het fietspad langs de Scheldekaa­ien niet worden gebruikt.

 ??  ??
 ?? FOTO'S JAN VAN DER PERRE, WIM HENDRIX ?? De waterkerin­gsmuur langs de Scheldekaa­ien is sinds gisteravon­d 23u gesloten.
FOTO'S JAN VAN DER PERRE, WIM HENDRIX De waterkerin­gsmuur langs de Scheldekaa­ien is sinds gisteravon­d 23u gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium