Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Uitspraken De Wever mogen we niet zomaar laten passeren”

-

Antwerpena­ar Bruno Puvrez wil op 1 februari betogen aan het stadhuis tegen de uitspraken van burgemeest­er Bart De Wever (NVA). Die zei dat er geen andere keuze is dan te besparen in de sociale zekerheid om het gat in de begroting te vullen. “Over mijn lijk”, zegt Puvrez.

“Wil de federale regering haar budget opnieuw onder controle krijgen, moet er bespaard worden in de sociale zekerheid. Maar daarop besparen, betekent weinig populaire maatregele­n. Er is geen andere keuze.” Dat zei burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) enkele dagen geleden.

Die uitspraak is bij Antwerpena­ar Bruno Puvrez in het verkeerde keelgat geschoten. “Ik ben al dertien jaar blind, ik ben dus zelf invalide”, zegt Bruno. “Ik kom vaak in contact met mensen die leven van de sociale zekerheid. In Vlaanderen zijn daar enorm veel mensen afhankelij­k van. En dan hoor ik N-VA zeggen dat ze net daar het geld gaan halen. Aan de sociale zekerheid zitten om het gat in de begroting te vullen, dat is toch onaanvaard­baar. Ik ben echt geschrokke­n van die uitspraak. Nee Bart, Over mijn lijk.”

no

pasaran.

Bruno Puvrez wil op 1 februari betogen aan het Antwerpse stadhuis en heeft daarvoor een aanvraag ingediend bij de stad. “De politie heeft al gezegd een gunstig advies te geven”, zegt Bruno. “Om 12.30u zou ik willen verzamelen en na een uurtje zou het al voorbij zijn. Ik verwacht niet veel volk, maar dat is ook niet de be- doeling. Het moet een stil, symbolisch gebeuren worden. Voorlopig gaat de aanvraag om 25 mensen met drie begeleider­s. Maar op Facebook begint het wel te circuleren, dus misschien dat het nog aangepast moet worden. Maar met hoeveel we er staan, is niet van belang, desnoods sta ik er alleen. Ik weet alleen dat Bart De Wever serieuze tegenwind mag verwachten als hij op deze weg blijft verdergaan. Die uitspraak en het daaraan gekoppelde idee mogen we niet zomaar laten voorbijgaa­n.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium