Gazet van Antwerpen Stad en Rand

STAGE IN SOTOGRANDE

-

Ludovic Butelle zat in ZuidSpanje met een probleem. Niet zijn contractve­rlenging die maar blijft aanslepen. En niet de concurrent­ie van nieuwkomer Ethan Horvath. Maar een losgekomen kroontje op een tand. Een Spaanse tandarts bracht dinsdag soelaas. “Twijfels? Dat ze naar de cijfers kijken, hé”, aldus de doelman van Club Brugge.

Een vrolijke ploegmaat had op het einde van de training zijn keepershan­dschoenen in de vuilbak verstopt en al snel klonk het lachend: “Toch gauw einde contract!”

Maar Ludovic Butelle, al enige tijd hengelend naar de verlenging van zijn contract dat volgend jaar afloopt, kon er best om lachen. Een paar uren later vertelt hij waarom. “Ik lig nog achttien maanden onder contract, geen probleem toch? Ik had het inderdaad bij de start van het seizoen graag verlengd gezien, want ik voel me hier uitstekend. Maar de bestuurder­s vroegen om begin 2017 opnieuw samen te zitten. Geen probleem.”

Hij gaf nochtans eerder aan dat het uit- blijven van de verlenging bij de start van het seizoen door zijn hoofd speelde, maar dat lijkt van de baan. “

Ik ben geen 18 jaar meer. Ik sta nog niet op straat, hé.”

Dat Club in december met de 21-jarige Ethan Horvath alvast een keeper “voor de toekomst” aantrok, maakt Butelle niet opnieuw zenuwachti­g. Al wordt hij in april 34 jaar. “Horvath komt toch als vervanger van Bruzzese? Ze zijn hier al het hele seizoen open geweest over de situatie, ik wist dat dit kon gebeuren. We werken uitstekend samen. Na Timmy Simons ben ik hier de oudste. Het is normaal dat ik zo veel mogelijk goede raad geef. Ethan heeft alles om een groot doelman te worden. In de toekomst. Waarom zou dat iets veranderen aan mijn positie van nummer één?”

Misschien omdat hij in de eerste ronde een moeilijke periode heeft gekend. “Hoelang duurde die dan? Twee matchen waren niet goed: tegen Standard en Leicester, eind augustus en begin september.”

De analisten Geert De Vlieger en Wim De Coninck, allebei ex-keepers, lieten nochtans juist gisteren in Voetbal Magazine noteren dat ze dit seizoen al te veel

oui.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium