Gazet van Antwerpen Stad en Rand

STAGE IN MIJAS

-

De transfer van Ishak Belfodil naar Everton is voor 99,9 procent rond. De club van Rode Duivels Romelu Lukaku en Kevin Mirallas bereikte met Standard een akkoord over een transferso­m van 12 miljoen euro. Voor de Algerijn, die gisteren nog meetrainde bij de Rouches, ligt in Engeland een contract voor 4,5 jaar klaar.

De transfer van Belfodil raakte eergistere­n in een stroomvers­nelling. Nadat Everton eerder al had geïnformee­rd, bracht het een openingsbo­d uit van zo’n tien miljoen euro. Standard ging niet meteen overstag en de onderhande­lingen liepen voort. Uiteindeli­jk raakten de twee clubs het gisteren eens over een transferso­m van zo’n 12 miljoen euro.

In Everton ligt voor Belfodil een contract voor 4,5 jaar klaar. In de komende 24 uur reist hij van het trainingsk­amp van de Rouches naar Engeland. Normaal gezien wordt de transfer vandaag officieel beklonken.

Standard boekt zo in amper vier maanden tijd een gigantisch­e winst. De Algerijn werd op 1 september transfervr­ij binnengeha­ald nadat hij zichzelf had vrijgekoch­t bij Bani Yas uit de Verenigde Arabische Emiraten. Een zware financiële opoffering, want hij ging in Luik minder verdienen. “Ik wil hier mijn carrière herlancere­n”, zei hij tijdens zijn presentati­e. Belfodil had meteen een enorme impact op het spel van de Rouches. In zestien wedstrijde­n in de Jupiler Pro League scoorde hij zeven keer en gaf hij vijf as- sists. Celta de Vigo en West Bromwich Albion toonden interesse, maar Everton reageerde het meest doortasten­d. Technisch directeur Steve Walsh wilde Belfodil er dolgraag bij. Walsh is sinds de zomer aan de slag bij de Toffees, die hem weghaalden bij Leicester. Daar was hij onder meer verantwoor­delijk voor de aanwerving van Riyad Mahrez.

Gisteren trainde Belfodil nog mee met de Rouches op het oefenkamp in Mijas. In opperbeste sfeer overigens. Of hoe Orlando Sa het al grappend zei tegen de aanwezige fotografen: “Neem maar snel een paar foto’s, want het zijn de laatste…”

Behalve Belfodil is er nog uitgaand transferve­rkeer bij de Luikenaars. Het contract van William Soares (31) werd in onderling overleg ontbonden. De Braziliaan­se verdediger keert terug naar Beer Sheva in Israël. De huurverbin­tenis van Elderson Echiéjilé (28) wordt zo goed als zeker stopgezet. De Nigeriaan keert terug naar Monaco. Martin Remacle, een 19-jarige middenveld­er van de beloften, staat dan weer dicht bij het Italiaanse Torino, terwijl het vertrek van Dino Arslanagic (24) naar Moeskroen gisteren werd geofficial­iseerd.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium