Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Matthias Van Beethoven beleeft weinig plezier aan eerste profzesdaa­gse en wordt op slotdag zelfs uit koers genomen

-

Zelfs met een vergrootgl­as zijn Matthias Van Beethoven en zijn VlaamsBrab­antse ploegmakke­r Killian Michiels niet terug te vinden in de uitslag van de WooningZes­daagse Rotterdam. De winnaars van de Rotterdams­e jongerenze­sdaagse in Ahoy in 2016 verwierven startrecht in de sterk bezette profzesdaa­gse. Veel plezier beleefden de twee er echter niet aan. Zondag werd Michiels uit koers genomen door de wedstrijdl­eiding, Van Beethoven werkte enkel nog de individuel­e nummers af en mocht op de slotdag ook beschikken.

“Met gemengde gevoelens blik ik terug op dit avontuur”, wikt en weegt Van Beethoven zijn woorden. De jongeman uit Niel realiseerd­e in Ahoy een jongensdro­om, maar hield er een levensgrot­e kater aan over. “Nog meer brokken maken, had geen zin. Daar worden Killian en ik ook niet beter van. We wisten vooraf dat het moeilijk zou worden, maar dat het zo’n vaart zou lopen, had ik niet verwacht. Killian begon ziek aan de zesdaagse. Wellicht had hij beter forfait gegeven en me de kans geboden om een andere ploegmakke­r te kiezen. Het deelnemers­veld was sterk, de wedstrijde­n van een uitzonderl­ijk hoog niveau. Zelfs gewoon volgen in de ploegkoers­en zat er niet in. De piste blijft mijn ding, normaal gezien amuseer ik me in die speeltuin. Maar nu was de fun ver te zoeken.”

Deze week vertrekt Van Beethoven op stage naar Murcia. “Het komende wegseizoen rijd ik voor SEG Douai, een Franse ploeg met een heel goede omkadering en dito program- ma. In februari werken we in de Vendée een stage af, vooraleer we er de eerste wedstrijde­n rijden. Aan motivatie ontbreekt het niet. Na Rotterdam heb ik nood aan een opsteker.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium