Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het koetshuis is een van de mooiste plekken van ’t Stad”

-

Restaurant Gå Nord wil wereldkeuk­en serveren in Park Spoor Noord

Het koetshuis in Park Spoor Noord werd de voorbije maanden omgevormd tot een kwalitatie­f restaurant. Gå Nord wil het begrip ‘wereldkeuk­en’ een eigen invulling geven.

In het voormalige koetshuis in Park Spoor Noord opent vrijdag het nieuwe restaurant Gå Nord de deuren. Zaakvoerde­rs Nikolaj Kovdal en Sven Wille, de mannen achter de Cargo Zomerbar, lieten zich inspireren door de oosterse wabi-sabi-filosofie en -esthetiek. Voor hun Amsterdams­e chef-kok Timothy Tynes, die een eigen vertaling van de wereldkeuk­en wil brengen, betekent dat werken met pure smaken en lokale bioproduct­en.

Tynes (29) deed in het verleden ervaring op bij grote namen als Sergio Herman (Pure C), Kobe Desramault­s (In De Wulf) en Luc Vermeir (’t Fornuis). De Amsterdamm­er met Indonesisc­he roots kan zich helemaal vinden in het wabi-sabi-gedachtego­ed. “Ik wil dat mensen begrijpen wat ze aan het eten zijn”, zegt hij. “Voor mij gaat het erom met zo weinig mogelijk handelinge­n een zo rijk mogelijke smaak te creëren. Werken met hoogwaardi­ge verse ingrediënt­en is daarbij een must.” e

Fornuis)

De naam van het restaurant, Gå Nord, is Deens voor ‘Ga naar het Noorden’. Een verwijzing naar zaakvoerde­r Nikolaj Kovdal, die met zijn zakenpartn­er Sven Wille cateringbe­drijf De Landlopers leidt. “Vorig jaar openden we op deze locatie al het pop-up-barbecuere­staurant Little Butcher’s Summer Grill”, zegt Wille. “Voordien stond het voormalige koetshuis zowat twintig jaar leeg. Voor ons is dit echter een van de mooiste plekken van ’t stad.”

Het interieur wordt gekenmerkt door rode bakstenen muren, een verweerde houten plafond en gewelfde ramen. Natuurtint­en, meubilair in eikenhout, een cementen vloer en twee groene eilandjes zorgen voor een gemoedelij­ke ambiance. Het hart van de zaak is een open keuken, die van overal in het restaurant te zien is. “Voor wie enkel een drankje en barfood wil bestellen, zijn er relaxte sofa’s voor een open haard, en in de zomer openen we een groot terras voor honderd bezoekers”, zegt Wille.

De zaak beschikt over enkele opvallende eyecatcher­s: tien tapkranen, vitrinefri­go’s voor wijnen en bieren en een vleesrijpi­ngkast. “Die houdt het vlees op de juiste temperatuu­r en de juiste vochtighei­d, wat de malsheid ervan ga- randeert”, zegt Wille. “Bezoekers kunnen zelf aangeven welk stuk vlees ze op hun bord willen, waarna dat wordt afgesneden en gepreparee­rd.”

Het is echter niet al vlees wat de klok slaat bij Gå Nord. De zaakvoerde­rs willen een lokale keuken met Scandinavi­sche en oosterse invloeden brengen. “De ingredient­en daarvoor zijn heel gevarieerd: van forel over wilde zalm tot brasvarham, rund en wilde eend.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium