Gazet van Antwerpen Stad en Rand

District doet op 2 april voor het eerst mee aan keizerrijd­en

-

jaar lang keizer van het gansrijden noemen. Dat is de belangrijk­ste titel die een gansrijder kan halen.

Frans De Schutter is al lang voorzitter van de Polderbond. “Tijdens de eerste vergaderin­g in januari kunnen alle gansrijder­sverenigin­gen hun lidgeld betalen. Voor de eerste keer was ook De Lustige Gans van de partij. Vanaf nu is de Ekerse vereniging volwaardig lid van de Polderbond. Dat wil zeggen dat de Ekerse gansrijder­s op zondag 2 april voor de eerste keer in hun bestaan mogen deelnemen aan het keizerrijd­en”, licht De Schutter toe.

Op 2

april treden

er voor

het eerst 31 ruiters aan, die strijden voor de keizerlijk­e titel. Ekeren mag vier vertegenwo­ordigers afvaardige­n, en dat blijft ook gelden voor de gansrijder­s van Hoevenen, Stabroek, de Berendrech­tse Oude Gans en De Nieuwe Gans in Lillo. Bij de Zandvliets­e gansrijder­s krijgen zowel de Veteranen als de Jonge Ruiters elk drie paarden. Uiteraard treedt ook de heersende keizer aan”, aldus De Schutter.

In Ekeren reageren de gansrijder­s positief. Voorzitter Wim Van Steenkiste geeft niet graag commentaar. “We hebben op de vergaderin­g afgesproke­n om alle communicat­ie via de voorzitter van de Polderbond te laten gaan en daar wil ik me aan houden.”

Wel is zeker dat de vier Ekerse gansrijder­s er alles aan zullen doen om op 2 april de titel van keizer binnen te halen. In grensdorp Hoevenen verdedigt uittredend keizer Van Bouwel dan zijn titel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium