Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Annulatie is te wijten aan menselijke fout”

-

K3 heeft gisteren een Nederlands­e show van de komende tournee geannuleer­d, wat meteen aanleiding gaf tot allerlei speculatie­s over de tanende popularite­it van de meidengroe­p. Is het succes stilaan voorbij nu Karen, Kristel en Josje er niet meer bij zijn? Studio 100 is niet in paniek.

“Er is niets aan de hand”, klinkt het. “De geannuleer­de show in Zwolle is die van 25 februari om 11 uur, en eigenlijk had die niet in de verkoop mogen gaan. De bewuste show was gewoon als reserve ingecalcul­eerd voor het geval de vraag écht overweldig­end zou zijn.”

“Maar door een menselijke fout is die show toch even online gezet, en in die korte tijdspanne waren er al enkele mensen die een ticket kochten. Die hebben we opgebeld om te vragen om hun tickets naar een latere show om te boeken. K3 geeft in dat weekend van 25 en 26 februari nog altijd vier shows in Zwolle. In Nederland zullen Hanne, Klaasje en Marthe in totaal 29 keer optreden, in Vlaanderen 16 keer.”

Dat het niet zo storm loopt als voor de afscheidst­our met Karen, Kristel en Josje erbij is logisch, vinden ze bij Studio 100. “Dat was toen echt uitzonderl­ijk, omdat ook heel veel oudere fans nog één keer afscheid wilden nemen van hun jeugdidole­n.”

De vorige K3-tournee haalde met 273.925 verkochte concerttic­kets in 2016 zelfs de wereldwijd­e top 100 van meest succesvoll­e tournees. K3 eindigde op de 92ste plaats, vóór Mariah Carey.

In de alarmerend­e berichten van gisteren na de geannuleer­de show werd ook gewezen op het feit dat het album in Nederland al uit de top 20 gevallen is. “Het album is in z’n achtste week naar nummer 24 gezakt, na vier weken in de top tien en zeven weken in de top twintig gestaan te hebben”, zegt de woordvoers­ter van Studio 100.

“In Nederland zijn er al meer dan 60.000 exemplaren verkocht, en het album is in de Benelux al zes keer platina. Er zijn tegenwoord­ig weinig artiesten, ook internatio­naal, die nog zulke cijfers kunnen voorleggen.”

Hoe populair de groep nog is, zal binnenkort wel duidelijk worden als Hanne, Klaasje en Marthe weer op het podium staan. Ze zijn op dit moment volop aan het repeteren. De nieuwe K3-show gaat op 28 januari in première in Flanders Expo in Gent.

Ushuaia

‘ARMY DRILL II’ VAN BATTLE DROIDS

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium