Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ze is de lieveling van de hele crew”

-

Nog maar zestien maanden oud is ze, maar Hailey Peeters is nu al het lievelinge­tje op de set van de VTMsoap De blonde peuter uit Wechelderz­ande (Lille) geeft gestalte aan Mila, het dochtertje van Guido Van den Bossche en Emma Verdonck.

Zelf beseft ze het misschien nog niet zo goed, maar de anderhalf jaar oude Hailey uit het Kempense Wechelderz­ande is een minister in wording. Vanaf 20 februari duikt ze in op als Mila Van den Bossche. Al zeker tot eind maart is de peuter twaalf keer op het scherm te zien aan de zijde van de acteurs.

De rol van Guido Van den Bossche wordt sinds september vertolkt door Vincent Banic (28), die op zijn beurt Jelle Florizoone verving. Bab Buelens (22) speelt zijn vriendin, tevens de mama van Mila. Hailey heeft al enkele draaidagen achter de rug en werkt heel goed mee.

“We hebben haar ingeschrev­en via een website waarop figuranten werden gezocht”, vertelt mama Caroline Verbraeken (29). “Op die site moesten we een foto van Hailey en wat meer informatie over haar ingeven. De eerste keer dat we haar inschreven, werd ze niet geselectee­rd omdat ze te jong was. Maar na de tweede keer kregen we bericht dat ze wel gekozen was. De eerste stap was de kennismaki­ng met de acteurs van Die verliep heel vlot.”

Familie

Familie-

Familie.

Sinds eind december pendelen mama Caroline of papa Rudi Peeters (53) geregeld met hun dochter vanuit de Kempen naar de opnamestud­io’s in Boortmeerb­eek. “Normaal gezien had ze zes draaidagen moeten doen, maar ze heeft er intussen al acht achter de rug”, vertelt Caroline Verbraeken. “Tijdens de opnames moet ze eigenlijk gewoon zichzelf zijn, en dat lukt heel goed. Ze heeft ook geen schrik van de acteurs. Ze moet meestal twee tot drie scènes na elkaar inblikken. Af en toe krijgt ze ook andere kleren aan. Tijdens de laatste opnames was ze wel heel moe, maar toch is Hailey blijven volhouden.”

De komende dagen moet het gezin nog voor vier draaidagen naar de studio. “Ikzelf of haar papa zijn altijd aanwezig tijdens de opnames, maar ze kijkt niet naar ons. Ze heeft meer aandacht voor de camera’s en de geluidsapp­aratuur”, grijnst Caroline trots. “Af en toe moet er eens scène worden

Het acteren of figureren zit de familie Peeters duidelijk in het bloed: Renzo (11) en Britt (8), de oudere broer en zus van Hailey, waren pas nog te zien in de Eénserie “Britt dook ook al op in de clip van het EK-lied van Dimitri Vegas & Like Mike, en figureerde onlangs nog in de nieuwe internatio­nale film

waarin ook Stenberg, bekend van

meespeelt. Die opnames vonden plaats in Bergen en Tervuren.”

The

Als de Dijken Breken.

Where Hands Touch,

Amandla

Hunger

Games,

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium