Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We staan voor belangrijk­e weken”

Yannick Verstraete­n hoopt dat het geluk van de eerste acht weken van seizoen terugkeert

-

Vorige week zag Nijlen de gevreesde trip naar City Pirates uitgesteld worden. Veel hoop op puntenwins­t had Nijlen niet, maar toch vond Yannick Verstraete­n het spijtig dat er niet werd gespeeld. Hij hoopt dat nu tegen Wellen wel te doen.

“Met een geschorste defensie was het lastig geworden bij de ploeg in vorm, maar toch ben je nooit helemaal kansloos”, vertelt Verstraete­n. “Ik had ook wel vertrouwen in de vervangers en bovendien voetbal ik gewoon graag. Als je dan om half vier ‘s middags te horen krijgt dat de match niet wordt gespeeld, is dat toch een domper. City Pirates speelt dan wel op kunstgras, maar als het ijzelt kan je daar ook niet op spelen.” Dan moet het deze week - als de weergoden het toelaten - gebeuren tegen Wellen. “Dat is een belangrijk­e match. Zij speelden vorige week wel en pakten een punt, waardoor ze nu nog maar op een punt van ons staan. De boodschap is dan ook duidelijk: winnen. Daar speelden we onze slechtste match van het seizoen en verloren we, maar het is wel een ploeg die we normaal moeten aankunnen. Met ook nog matchen tegen Betekom en Racing Mechelen worden het belangrijk­e weken.” Stilaan moet Nijlen wel opnieuw punten gaan pakken. “Zelfs toen het heel goed liep en we bovenaan stonden, heb ik gezegd dat het behoud onze doelstelli­ng bleef. Ik ben bewust niet gaan zweven, want zo’n goede periode houdt geen heel seizoen aan. De laatste acht matchen pakten we maar vier punten, maar ons spel was niet slechter dan de eerste acht matchen. Alleen het geluk dat we toen hadden, ontbrak nu. Als dat geluk terugkeert, mag het behoud verzekeren geen probleem zijn.” Ploegnieuw­s: Luyten, Pinxten en Trenson zijn geschorst.

Kern: Weyen, Verstraete­n, Haemels, Mellebeek, Brouwers, Thys, Dirckx, De Cnaep, Ooms, Dijck, Verschaere­n, Rynders, Van Caimere, Neuts.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium