Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leider Berchem blijft dertiende keer ongeslagen: 20 tegen Overijse

Ondanks matige start houdt Berchem Sport verdiend de punten thuis

- KRISTOF SOMERS

Leider Berchem bleef gisteren al voor de dertiende keer op rij ongeslagen in een competitie­wedstrijd. Ongewild zaten de troepen van De Roeck misschien wel al met het hoofd bij Bocholt volgende week, want tegen Overijse worstelde geelzwart tot aan de openingsgo­al vooral met zichzelf.

Een nieuwe wedstrijd, een nieuw concept. Zorbo kreeg de voorkeur op Absisan om meer steun te geven aan diepe spits Van Kruijssen. Op papier een aanvallend­e basiself, maar tussen de lijnen vertaalde zich dat niet meteen in vlotte combinatie­s. Van de talrijke kansen die Berchem de voorbije maanden telkens bijeen voetbalde, plots geen spoor meer. Het waren integendee­l de bezoekers die voor de meeste dreiging zorgden. “We hadden het niet gemakkelij­k in die eerste periode”, zag ook Leandro Zorbo, die zelf geen al te beste indruk liet in de eerste helft maar zich na de pauze meer dan herpakte. “Eerlijk? Ik verwachtte me tijdens de rust aan een wissel, want ik zat helemaal niet in de wedstrijd en voelde me de slechtste op het terrein. Die gele kaart, die ik uit frustratie pakte, was daar de exponent van. Dit was mijn eerste basisplaat­s na de winterstop. Tijdens de eerste weken van 2017 ondervond ik wat hinder van een blessure aan de kuit. Logisch dat de coach dan de voorkeur geeft aan spelers die wél honderd procent zijn.”

Statistiek­en

Het openingsdo­elpunt van Van Kruijssen kwam dan compleet uit de lucht vallen. Berchem trok zich er wel aan op en creëerde na de 1-0 opnieuw een handvol mooie kansen. Zorbo: “Ik week in de tweede helft bewust wat vaker uit naar de linkerflan­k omdat daar veel ruimte lag. Met mijn snelheid kon ik op die manier voor meer dreiging zorgen.”

Hoewel hij tijdens zijn invalbeurt tegen Grimbergen wél zijn doelpuntje mee pikte, blijft het scoren voorlopig een werkpunt voor de flankspele­r. “Ik weet het”, lacht Zorbo wat onwennig. “De mogelijkhe­den waren er opnieuw, maar het wil dit seizoen niet lukken zoals ik het zou willen. Anderzijds trek ik nog altijd met een goed gevoel de kleedkamer in. Want wie scoort, maakt uiteindeli­jk niet zoveel uit. Die statistiek­en zouden me wellicht meer zorgen baren als de ploeg nu ergens in het midden van het klassement zou hangen. Maar het team blijft vlot scoren en dus blijven we meedoen voorin. Ik was gerust bij Grimbergen kunnen blijven waar bijna alles in mijn functie verliep, maar dan speelde ik nu niet voor de prijzen. Laat ons nu met vertrouwen naar Bocholt toewerken en dan opnieuw evalueren hoe we ervoor staan”, besluit hij.

 ??  ?? Jelle van Kruijssen viert zijn doelpunt met Leandro Zorbo en Dimitri Hairemans.
Jelle van Kruijssen viert zijn doelpunt met Leandro Zorbo en Dimitri Hairemans.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium