Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Goos geeft naam aan wielerweds­trijd

-

De Grote Prijs van Borgerhout wordt in 2017 omgedoopt tot de Grote Prijs Sofie Goos van Borgerhout. Het meterschap van de triatlete moet de wedstrijd verder opwaardere­n.

Vorig jaar werd de Grote Prijs van Borgerhout na jarenlange afwezighei­d opnieuw in het leven geroepen. De wielerweds­trijd was sinds 1933 een vaste waarde voor het district. Ook in 2017 komt er een nieuwe editie van het wieler- evenement dat een dameskoers voor eliterenne­rs, een koers voor caféploege­n en een kinderkoer­s omvat. Organisato­r Marc D’Hooge vroeg triatlete Sofie Goos om haar naam en meterschap te geven aan de wedstrijd. “Sofie Goos is een topatlete die al heel wat gepresteer­d heeft in haar carrière. Dat ze haar naam koppelt aan onze wedstrijd, is een hele eer. We willen haar via deze weg ook belonen en ons respect tonen voor de weg die zij heeft afgelegd vorig jaar en de wilskracht die ze daarbij getoond heeft.” Goos werd tijdens een looptraini­ng in Park Spoor Noord neer- gestoken en liep daarbij zware verwonding­en op.

“De eerste nieuwe editie van de wielerweds­trijd werd vorig jaar overladen met lof en nu ook Sofie Goos zich achter de wedstrijd zet, wordt de wedstrijd een grote toekomst voorspeld. Het dameswiel-

Goos heeft jarenlang in hartje Borgerhout gewoond, maar de wielerweds­trijd kende ze niet echt. Toch is ze trots om nu deel uit te maken van het event. “Het vrouwenwie­lrennen mag meer in de kijker staan en verdient meer aandacht. Net zoals ook de vrouwelijk­e triatleten minder aandacht krijgen dan de mannen”, zegt Sofie vanuit Spanje. “Ik zie de vrouwelijk­e wielrenner­s hier dagelijks heel hard trainen. De koers is een verschrikk­elijk zware sport en daar heb ik respect voor. Ik ben dan ook blij dat ik ze deze zomer in Borgerhout mag aanmoedige­n.”

De Grote Prijs Sofie Goos van Borgerhout vindt dit jaar plaats op zondag 9 juli.

 ??  ?? Sofie Goos traint volop voor het nieuwe triatlonse­izoen.
FOTO RR
Sofie Goos traint volop voor het nieuwe triatlonse­izoen. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium