Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Europees uitgeschak­eld na thriller

- MARCEL BERNAERTS

De Sinjoren wonnen in Belgrado zeer overtuigen­d de eerste set met 18-25. Ze namen ook de beste start in de tweede set, maar maakten dan te veel fouten om de kwalificat­ie op zak te steken. In een dramatisch­e golden set kregen Cox en co de klus niet geklaard. De Sinjoren werkten bij 14-13 een eerste matchbal weg, waarna ze zes matchballe­n niet afgemaakt kregen. Belgrado nam over bij 21-20 en profiteerd­e van een receptiefo­ut bij Antwerpen om alsnog na de wedstrijd ook de golden set en de kwalificat­ie naar zich toe te halen.

Niels Huysegoms, die kon terugblikk­en op een degelijke wedstrijd, was dan ook zwaar ontgoochel­d.“Ik denk een goede wedstrijd gespeeld te hebben, maar daar koop je niets voor. Dit is een teamsport. Hier win je en verlies je als groep. Dit is echt wel balen, doet pijn. De ontgoochel­ing is zeer groot. Vooral omdat we het zelf uit handen hebben gegeven. We speelden anderhalve set op een hoog niveau, dan zakten we weg en lieten we hen in de wedstrijd komen. Dit is toch een gemiste kans. Vooral omdat we in de achtste finales tegen het Duitse Rheinmain echt wel een kans zouden gehad hebben.”

“Zes kansen om het af te maken verknald”

De Sinjoren gaven in sets twee (3-8), drie (11-14) en vier (10-14) telkens een mooie kloof uit handen en betaalden dat cash. “We startten iedere keer op een hoog niveau, maar drie keer op rij gaven we halverwege de set een mooie bonus uit handen. Vanaf het moment dat ze langszij kwamen, stapelden we de kleine foutjes op, acteerden we te krampachti­g. En iedere keer als ze overnamen, kregen we direct enkele punten om de oren zodat van terugkeren geen sprake was.”

Ook de manier waarop Antwerpen de golden set verloor maakte Huysegoms niet vrolijk. “Zes keer kregen we de kans het af te maken, zes keer lukte het niet. Zij maakten uit het niets de wedstrijd uit.”

SETSTANDEN: 1825, 2521,2522, 2518. Golden set: 2220.

Aalst wel door

Aalst heeft zich, zoals verwacht, makkelijk geplaatst voor de achtste finales van de CEV Cup. Depestele en co, die twee weken geleden ook al de heenwedstr­ijd met 0-3 hadden gewonnen, kenden ook nu geen problemen om het Israelisch­e Kfar Saba met 3-0 terug te wijzen.

SETSTANDEN: 2517, 2513, 2518.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium