Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Nog één keer alles geven”

Soufiane Bouchikhi verdedigt tweede plaats in stand

-

Na een korte winterstop hervat de Crosscup zondag met de manche in Hannuit. Soufiane Bouchikhi verdedigt in het klassement zijn tweede plaats.

Soufiane Bouchikhi heeft er al een mooi seizoen opzitten. In alle vier Crosscupma­nches (de Relays in Gent, Mol, Roeselare en Brussel) stond hij op het podium. Op het EK cross in december werd de 26-jarige loper veertiende. En twee weken geleden eindigde hij nog achtste op het prestigieu­ze Great Edinburgh Cross Country festival.

“Het was al een drukke winter”, zegt de Antwerpena­ar. “De vermoeidhe­id begint stilaan door te wegen. In Hannuit ga ik nog één keer alles geven. Ik wil er het beste van maken. Hoe mijn planning er daarna zal uitzien, weet ik niet. Ik zal in ieder geval één Crosscupma­nche laten vallen. Of dat Rotse- laar (12/02) of Dour (26/02) wordt, weet ik nog niet. Ik heb dringend nood aan een periode van goede training om de conditie op te bouwen, ik liep veel wedstrijde­n op korte tijd en dat kan ik niet blijven volhouden.”

In het klassement staat Bouchikhi op de tweede plaats met 63 punten vlak achter leider Jeroen D’hoedt (66 punten) en vlak voor Isaac Kimeli (60 punten). Europees beloftekam­pioen cross Isaac Kimeli liep een manche minder en blijft op papier favoriet voor de eindzege. Het resultaat van de slechtste cross mag namelijk geschrapt worden. De lopers kunnen daardoor één manche laten vallen.

Bij de beloften (U23) staat Lintenaar Michael Somers derde in de tussenstan­d van de Crosscup. Ook Laura Schadron staat in de stand van de scholieren meisjes op de derde plaats.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium