Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Seizoen vier: minder decadentie, meer inhoud

-

Minder decadentie, meer inhoud. Peter Boeckx, brein achter The Sky is the Limit, ziet een duidelijke trend in zijn programma over de beau monde. “Maar ik blijf de kijker wel verrassen.”

Vergeet het vaginazwem­bad van Jan Kriekels of de salami’s van Marie-Anne De Nil. Ook ondernemer Willy Naessens zien we niet meer terug. The Sky

is the Limit maakt een comeback met een haast volledig nieuwe cast. “Alleen Kontrimo-man Michel Van den Brande en zakenman Philip Cracco zien we terug”, zegt Boeckx.

“Maar naast nieuwe gezichten hebben we vooral sterke verhalen. Daarom zit ook nieuwkomer Dave Wauermans in de eerste aflevering. Hij leidde een decadent luxeleven, maar raakte op een bizarre manier alles kwijt en moest zelfs naar de Voedselban­k. Philip Cracco kreeg kanker. Deze reeks graaft dieper.”

Dit vierde seizoen maken was niet evident, omdat haast alle gezichten moesten vervangen worden. “Ik heb geprobeerd dat als een voordeel te zien. Natuurlijk was Willy Naessens populair, maar als ik hem weer had getoond, was het meer van hetzelfde geweest. Daarom heb ik die samenwerki­ng zelf stopgezet. Naessens riep op het einde meer op zijn Marie-Jeanne dan hij normaal zou doen.”

Andere perceptie

Volgens Boeckx is de perceptie rond zijn programma veranderd. “In de eerste reeks werd vooral gefocust op de blingbling. Maar champagne spuiten in

een zwembad, dat film ik niet meer. De kijker moet met andere dingen verrast worden.”

Over de donkere periode van Michael Van den Brande, waarbij hij even van de aardbol verdween, rept Boeckx met geen woord. “Omdat het lang en breed in de pers heeft gestaan. Televisie moet bij mij over het heden gaan.”

Zit wel in de reeks: de strijd van Cracco tegen kanker. “Omdat het slechte nieuws kwam op een moment dat wij al volop aan het opnemen waren. Ik wou meteen stoppen, en Cracco ook. Maar later heeft hij toch gezegd dat we moesten blijven. Ook de relatiedip met zijn Aisha hebben we gefilmd. Je ziet zo hoe mensen die alles hebben omgaan met grote tegenslage­n. Gelukkig krijgt dat verhaal een happy end.”

Komt er in 2018 een vijfde seizoen? “Als de kijkcijfer­s goed zijn, zal de zender dat vragen. The Show

Must Go On daarentege­n komt wellicht niet terug. Eerlijk? BV’s interviewe­n die hun verhaal al 10.000 keer in de boekjes lieten zetten, dat was niet mijn ding. Ik wil ‘nieuwe’ verhalen brengen.”

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium