Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Drie dagen vol plechtighe­den

- (ls) Volg alles live via gva.be.

De feestelijk­heden rond de eedafleggi­ng van Donald Trump als 45ste president van de verenigde Staten zijn eigenlijk gisteren al begonnen, met onder meer een concert (waarop geen enkele grote ster wilde optreden) en een diner met de sponsors van de eedafleggi­ng. De agenda van Trump ziet er vandaag en morgen als volgt uit, telkens in Belgische tijd:

Vrijdag

14.30u: Trump en zijn familie wonen een gebedsdien­st bij.

15.30u: Trump gaat naar het Witte Huis en rijdt met Obama naar het Capitool.

17.30u: De eedafleggi­ngsceremon­ie begint. Eerst legt vicepresid­ent Mike Pence de eed af.

18.00u: Donald Trump legt de eed af als 45ste president van de VS, op twee Bijbels: de Bijbel die hij op zijn 9de kreeg van zijn moeder, en de Bijbel die Abraham Lincoln gebruikte bij zijn eedafleggi­ng in 1861. Aansluiten­d houdt hij een toespraak, en zingt de 16jarige Jackie Evanch – ooit finaliste van

America’s Got Talent – het volkslied. De nieuwe president en vicepresid­ent gaan dan lunchen in het Capitool.

21.00u: De ‘Inaugurati­on Parade’ start op Pennsylvan­ia Avenue met militairen uit alle geledingen van de krijgsmach­t en de Radio City Rockettes uit New York. Niet alle Rockettes, want een aantal danseresse­n heeft afgezegd.

01.00u: De inaugurati­ebals beginnen. Bij Obama acht jaar geleden waren het er tien, bij Trump zijn het er slechts drie.

Zaterdag

16.00u: De officiële plechtighe­den worden afgesloten met een nationale gebedsdien­st in Washington Central Cathedral.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium