Gazet van Antwerpen Stad en Rand

K’s Choice viert intiem in theaters

- www.kschoice.be

The Backpack Sessions, de theatertou­rnee van K’s Choice, strijkt dit weekend in Mechelen en Essen neer. Fans mogen zich verwachten aan een verrassend­e, intieme variant op de potige rockoptred­ens die de groep van Sarah en Gert Bettens doorgaans geeft.

De jubilea vliegen K’s Choice om de oren. In 1992 tekenden Sarah en Gert Bettens hun eerste platencont­ract en begonnen ze aan de songs voor hun debuutalbu­m The

Great Subconscio­us Club, toen nog als The Choice. Daarmee bestaat de tot K’s Choice herdoopte groep in 2017 een kwarteeuw. Dat zetten zus en broer Bettens in de verf met een bijzondere versie van hun grootste hit Not an Addict. De gloednieuw­e interpreta­tie, een duet met de bevriende zangeres Skin van de Britse rockgroep Skunk Anansie, lokt verdeelde reacties uit, maar doet wel oren spitsen.

TERUG IN DE TIJD Skin gaat er niet bij zijn tijdens The Back

pack Sessions, de theatertou­rnee die K’s Choice momenteel afwerkt. Na de rockversie die festivalga­ngers afgelopen zomer her en der nog hebben kunnen zien, neemt de groep met die intieme concertree­ks even gas terug. “Samen met een pianist gaan we terug in de tijd, met songs die we jaren niet meer hebben gespeeld, aangevuld met wat covers en enkele nieuwe nummers”, licht Sarah Bettens toe.

Met The Backpack Sessions toert K’s Choice nog tot eind maart langs zalen in België, Nederland en Duitsland. Vanavond houdt de groep halt in Mechelen, zaterdagav­ond in Essen. “We nemen voor deze tournee ook een akoestisch­e plaat op, vergelijkb­aar met Little Echoes”, verklapt Sarah Bettens, verwijzend naar het album waarmee K’s Choice in 2011 tegengewic­ht heeft geboden voor het even voordien verschenen Echo Mountain.

“Met Little Echoes hebben we lang getoerd, ook in Amerika. Eens niet met een rockgroep maar als trio optreden, beviel ons echt. Na twee jaar akoestisch te hebben gespeeld, hadden we daarna wel weer zin om te rocken en een ander soort plaat te maken”, zegt de zangeres. Dat hebben fans geweten. Het jongste K’s Choice-album,

The Phantom Cowboy uit 2015, is een uitgesprok­en rockplaat waarvoor het duo in zee is gegaan met Alain Johannes, trouwe kompaan van Dave Grohl en muzikant-producer van onder meer Queens of the Stone Age en Mark Lanegan.

 ?? FOTO ISOPIX ?? Sarah Bettens.
FOTO ISOPIX Sarah Bettens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium