Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Eigen podium voor Netsky en duizend dj’s op affiche

- www.tomorrowla­nd.be

Duizend artiesten verdeeld over zestien podia en twee weekends: Tomorrowla­nd liet gisteren al een beetje in zijn kaarten kijken voor komende zomer.

Die zomer is nog veraf, maar Tomorrowla­nd zit al in volle voorbereid­ing voor de dertiende editie. Die wordt net als in 2014 verdeeld over twee feestweeke­nds op De Schorre in Boom. Tomorrowla­nd 2017 moet een “smeltkroes van genres, vernieuwin­g en diversitei­t” worden.

“Diversitei­t staat dit jaar inderdaad meer dan vorige jaren centraal”, zegt woordvoers­ter Debby Wilmsen. “En dat bedoelen we naast de samenhorig­heid ook letterlijk: we zetten in op veel meer stijlen en halen naast de grote namen ook meer beloftevol­le dj’s uit binnen- en buitenland naar hier. Over de twee weekends zullen meer dan duizend artiesten passeren, een absoluut record.” Ter vergelijki­ng: vorig jaar stonden er zo’n 450 dj’s op de affiche.

“We hebben dit jaar dan ook zestien podia. Die worden ingevuld door verschille­nde hosts, die bevriende dj’s uitnodigen. Zo wou Lost Frequencie­s weer graag een eigen line-up samenstell­en, krij- gen Dimitri Vegas & Like Mike een tweede podium waar jonge talenten hun ding doen en zijn grote namen als Afrojack, Martin Garrix en Armin Van Buuren er opnieuw bij.”

Voor het eerst krijgt ook onze vaderlands­e dj-trots Netsky een eigen podium. “Boris Daenen stond hier in 2010 voor het eerst, in een kleine tent”, vertelt Wilmsen. “De tweede keer was dat al op het hoofdpodiu­m. Nu geven we hem gewoon een eigen stage. Hij verdient dat, net als de andere Belgen op onze affiche.”

I Love Techno

De landgenote­n heersen inderdaad op Tomorrowla­nd 2017. Naast vaste waarden als I Love The 90’s en The Sound of Belgium en lokale nieuwkomer­s als Krankenhau­s duikt ook een oude bekende op: I Love Techno. “Een van de fundamente­n van de Belgische technoscèn­e. Van beide kanten was er veel interesse om iets samen te doen, dus is dit dubbel feestweeke­nd het ideale moment om I Love Techno terug naar België te halen.”

De ticketverk­oop start op 28 januari. Op voorhand registrere­n is verplicht.

 ?? FOTO KOEN BAUTERS ?? Netsky op Tomorrowla­nd 2014.
FOTO KOEN BAUTERS Netsky op Tomorrowla­nd 2014.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium