Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ook met een voedselall­ergie moet je lekker kunnen eten in de stad”

-

Romy Van Hoek wil een ecologisch­e foodtruck, waar ook vegetariër­s, veganisten en mensen met voedselint­oleranties lekker en gezond kunnen snacken en snoepen.

“In Antwerpen hebben meer dan 10.000 mensen een voedselint­olerantie”, weet Romy. “Ik ben daar een voorbeeld van, want allergisch voor gluten, tarwe, lactose en gevoelig aan suiker en soja. Ik krijg dan ook vaak de vraag wat ik eigenlijk nog mag eten. Maar dat is nog best veel.”

Romy is leerkracht in het lager onderwijs, maar droomt er nu van haar liefde voor koken om te vormen tot een bijberoep. “Met een foodtruck waar mensen met een voedselall­ergie lekkere snacks en zoetighede­n vinden, zonder met buikpijn naar huis te gaan. Voor wie een allergie heeft, is het moeilijk om spontaan te gaan lunchen of dineren in de stad. Dat zet een druk op je sociaal leven. Steden als Londen en Rome doen dat veel beter dan Antwerpen. En daarin wil ik een bescheiden veranderin­g brengen.”

In haar foodtruck wil Romy gezonde vervangpro­ducten aanbieden. “Denk aan noten, dadels in de taart ter vervanging van geraffinee­rde suikers. Ik kies voor een biologisch­e vegetarisc­he keuken, waarvan de helft ook veganistis­ch is. Dat past in mijn aandacht voor ecologie.”

Het is haar bedoeling om minstens een dag in de week een vaste stek in Antwerpen te krijgen. “De andere dagen is mijn foodtruck te boeken voor allerlei feestjes en evenemente­n.”

Doelbedrag: 5.000 euro

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium