Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Gratis fitness op straat”

-

Een tiental Antwerpse jongeren met een passie voor streetwork­out of calistheni­cs, heeft het plan opgevat om met een mobiel toestel demonstrat­ies van deze gratis sport te geven op de Antwerpse pleintjes.

“Wij noemen ons team wel de Streetsold­iers, maar je moet die term zeker niet letterlijk vertalen als straatsold­aten”, verduideli­jkt de bezieler van het project, Ludo Den Aantrekker. “Via de calistheni­cs leren we jongeren inzet op te brengen. Voor straatfitn­ess heb je discipline nodig, vandaar de naam Streetsold­iers.”

Deze uit de Verenigde Staten overgewaai­de sport is erg populair bij jongeren. “Het toestel lijkt op een klimrek, maar heeft zeer veel mogelijkhe­den. Calistheni­cs is een heel fysieke sport. Je leert je lichaam te gebruiken en kunt spectacula­ire trucs leren. Bij demonstrat­ies van onze club in sportcentr­a merken we dat het aanslaat bij jongeren. Deze sport biedt hangjonger­en een andere manier van hangen”, lacht Den Aantrekker. “Via een gratis sportieve bezigheid.”

Nu hopen de Streetsold­iers deze sporttak in Antwerpen meer bekend te maken door de aankoop van een mobiel toestel voor calistheni­cs. “Daarmee willen we demonstrat­ies geven op Antwerpse pleinen en in parken. Momenteel staat enkel in het Rivierenho­f een parkje voor deze straatfitn­ess. Maar dat is te klein en voor veel jongeren te ver gelegen. Wij hopen dat het stadsbestu­ur ook op andere plaatsen vaste toestellen zal plaatsen.”

Doelbedrag: 11.000 euro

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium