Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Dealende broers opnieuw in de cel

Kopstukken van opgerolde bende

- (sare)

Twee Hobokense broers zitten sinds kort terug in de gevangenis. Ze worden verdacht van het leiden van een drugsbende. De mannen werden in het verleden al veroordeel­d in een drugsdossi­er.

Hassan L. (42) en zijn broer Mostafa (38) zitten sinds 19 december in de gevangenis in de Begijnenst­raat. Het nieuws raakte nu pas bekend en wordt bevestigd door het parket. Onderzoek van de Antwerpse lokale politie had uitgewezen dat de broers zich vermoedeli­jk inlieten met de verkoop van cocaïne. Daarom gingen de speurders over tot huiszoekin­gen bij verschille­nde vermeende bendeleden. “Daarbij werden gebruikers­hoeveelhed­en cocaïne en cash geld aangetroff­en”, zegt parketwoor­dvoerder Ken Witpas.

De twee broers uit Hoboken zouden de kopstukken van een opgerolde bende zijn. “Zij worden ervan verdacht de leiders te zijn geweest van een goed draaiende drugsbende”, aldus Witpas.

Voor de broers is het niet de eerste keer dat ze achter de tralies belanden. In 2011 al werd het tweetal, samen met dertien anderen, veroordeel­d tot vijf jaar cel en 16.500 euro boete. De correction­ele rechtbank achtte hen toen schuldig aan het verkopen van cocaïne en cannabis. Een lucratieve handel waarmee de bende onder leiding van de broers in vijf jaar tijd meer dan vijf miljoen euro verdiende, zo becijferde­n de speurders.

Bij huiszoekin­gen toen werden tal van luxewagens in beslag genomen. Ook de peperdure Bentley cabriolet van Hassan L. werd aangeslage­n.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium