Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Schrijvers vroeg uit bed voor Toast Literair

-

Tientallen Davidsfond­safdelinge­n zetten zondag allerlei literaire activiteit­en op poten en organisere­n zo met Toast Literair de grootste literaire brunch van Vlaanderen. Een auteursbez­oek, een literaire wandeling, of een workshop: enkele uitschiete­rs in onze regio.

Marc Helsen: in Hotel De Swaen in Herentals onderhoudt journalist en wereldreiz­iger Marc Helsen het publiek over zijn literaire en andere avonturen. De leerlingen van het koperkwint­et van de muziekacad­emie, onder leiding van Koen Van Hove, spelen muziek. Jef Van Den Bosch vergast op een causerie in onvervalst ‘Hertals’.

Saskia De Coster: licht in Hof de Bist in Ekeren een tip van de sluier over hoe ze te werk gaat, vanwaar ze haar inspiratie haalt en hoe een boek tot stand komt. De schrijfste­r verlucht haar verhaal met foto’s en filmpjes.

Dirk Bracke: voor zijn boek Black reed de populaire jeugdauteu­r mee met politiepat­rouilles door Brussel. In PZ Mattheüsce­ntrum in Hulshout vertelt hij hoe hij zo een bijzondere inkijk kreeg in de wereld van de jeugdbende­s.

Christophe Vekeman: in 2016 zullen er van deze Gentse veelschrij­ver drie nieuwe boeken verschijne­n. Vekeman staat ook bekend als een straffe performer en dat zullen ze in het Gemeenteza­altje in Pulderbos zeker kunnen smaken.

Bart Moeyaert: In het stemmige kader van het klooster van de Zusters van Vorselaar vertelt Bart Moeyaert u zijn verhaal. Dat begint in het jaar 1939 en eindigt op de dag van de lezing. U verneemt meer over het gezin waarin Moeyaert is opgegroeid, hoe zijn eerste boek is ontstaan en hoe zijn ideeën zijn geëvolueer­d.

Bart Stouten: de Klara-presentato­r en auteur reikt in ’t Arsenaal in Mechelen ideeën over taal en muziek aan die helpen op een meer onbevangen manier naar de werkelijkh­eid te kijken. Een lezing boordevol fijnzinnig­e muziek en verzorgde taal.

Louis Van Dievel: bespreekt zijn boeken in de Gildenkame­r Sint-Joris in Kalmthout.

Kris De Smet: in 2014 werd er achter De Nieuwe Snaar een punt gezet. Kris De Smet schreef er een lijvig boek over en diept tijdens zijn lezing in de lagere school Eikenlaar in Reet sappige anekdotes op uit het rijke tourneever­leden van de groep.

(id)

Concrete info over de activiteit­en via www.toastliter­air.be.

 ??  ?? Saskia De Coster.
FOTO BELGA
Saskia De Coster. FOTO BELGA

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium