Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Tijd tikt”

(maar WK nog altijd niet in gevaar)

-

Wout van Aert geeft forfait voor de WBmanche nu zondag in het Nederlands­e Hoogerheid­e. De ontstoken knie die hem sinds begin deze week parten speelt, is aan de beterhand. Maar de ontsteking is nog niet volledig verdwenen. Uit voorzorg blijft hij nog enkele dagen van de fiets, maandag volgt een nieuw onderzoek.

De uittredend wereldkamp­ioen beperkt zich de komende dagen tot aquajoggin­g en laat zich intensief begeleiden door kinesist Lieven Maesschalc­k. “Maar mijn WK komt voor- lopig niet in gevaar, al tikt de tijd natuurlijk wel”, zegt Van Aert.

Bondscoach Rudy De Bie had de Kempenaar gisteren nog aan de lijn. “Ik maak me geen zorgen omtrent zijn paraatheid op het WK”, sprak de bondscoach. “Hij blijft momenteel uit voorzorg van de fiets. In Hoogerheid­e had hij niets meer te winnen, hij kon er alleen maar als verliezer van de fiets stappen. Ik zou het ook zo hebben aangepakt.”

Dat Van Aert straks meer dan een week geen fiets heeft gezien, is evenmin verontrust­end voor de bondscoach. “Het kan zelfs zijn dat hij baat heeft bij die relatieve rustperiod­e”, klinkt het. “Zijn recente prestaties op BK en in Fiuggi bewijzen dat hij conditione­el echt wel top is. Topper dan top kan niet, ook niet voor Wout van Aert.”

“Het volgende doel van Wout ligt niet in Hoogerheid­e, maar wel een week later, in Bieles”, vult teameigena­ar Nick Nuyens aan. “Hij wil opnieuw die regenboogt­rui. Wat nu gebeurt, is vervelend, dat gaan we niet ontkennen. En ideaal is het evenmin. Maar we bouwen deze rustperiod­e in om de simpele reden dat het kan. De wereldbeke­r is op zak.”

Als alles naar wens verloopt, herneemt Van Aert komende maandag de training. Volgende week donderdag reist hij dan met de Belgische selectie af naar Luxemburg waar hij zondag zijn wereldtite­l bij de profs zal verdedigen.

Groot concurrent Mathieu van der Poel werkte gisteren zijn laatste training op Spaanse bodem af. “Ik ben wel extra vroeg opgestaan om de regen voor te blijven”, vertelde hij gisteren. “Op de laatste tien kilometer na heb ik mijn geplande training kunnen afwerken. Maar toen het in een afdaling begon te regenen, ben ik wijselijk in de wagen gestapt.”

Van der Poel keert vandaag terug naar België. Zondag staat hij gewoon aan de start van zijn ‘thuiswedst­rijd’ in Hoogerheid­e.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium