Gazet van Antwerpen Stad en Rand

JeanMichel Saive (47) stopt als hij voorzitter van internatio­nale tafeltenni­sfederatie wordt

- (pdk)

Zevenvoudi­g olympiër JeanMichel Saive (47) stelde zich gisteren officieel kandidaat om de Duitser Weikert op 31 mei op te volgen als voorzitter van de Internatio­nale Tafeltenni­sfederatie (ITTF). Haalt hij zijn slag thuis, dan zet de Luikenaar meteen een punt achter zijn carrière als speler. “Dit is een belangrijk­e dag voor mij”, opende

JeanMi zijn persconfer­entie. De beste Belgische tafeltenni­sspeler ooit – hij was van 1994 tot 1996 17 maanden nummer één van de wereld en werd vicewereld­kampioen in 2001 – gaf er de start van zijn verkiezing­scampagne. “Op eigen kosten. Ik zie het als een investerin­g, een soort universite­it. Zelfs als ik niet verkozen word, zijn de centen niet verloren.”

Uiteraard is het de bedoeling om over enkele maanden de voorkeur te krijgen op Thomas Weikert, de huidige president van de ITTF en de Qatari Khalil Al Mohannadi. Saive is er trouwens al een poos mee bezig om zijn weg te zoeken in de beleidskam­ers van de sport. In 2001 werd hij atletenver­tegenwoord­iger bij het BOIC, waarvan hij acht jaar later ook bestuurder werd. Dat is hij ondertusse­n ook bij de Europese Tafeltenni­sfederatie naast een functie als technisch directeur van de Franstalig­e vleugel van de Belgische bond. In Rio deed hij vorige zomer een vergeefse gooi naar een stek in de atletencom­missie van het IOC.

 ??  ?? FOTO PHOTO NEWS
FOTO PHOTO NEWS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium