Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het doet deug d om ook eens Grieks te kunnen praten”

Dimitris Kolovos heeft er met Sotiris Ninis een landgenoot bij, maar weet nog niet of hij zelf blijft

- THOMAS STANDAERT

Met nieuwkomer Sotiris Ninis heeft Dimitris Kolovos (23) sinds vorige week Grieks gezelschap gekregen bij KV Mechelen. Zelf keert de besnorde aanvaller eind dit seizoen terug naar zijn thuisland, tenzij KV tot een akkoord komt met Olympiakos over een definitiev­e overstap. “Ik wil het beste voor mijn carrière.”

Panathinai­kos en Olympiakos: weinig clubs die zo een grondige bloedhekel hebben aan elkaar als de twee grootmacht­en uit Athene. Bij Dimitris Kolovos en Sotiris Ninis valt daar amper iets van te merken. Kolovos werd opgeleid bij Olympiakos, Ninis ( die de voorbije week nog niet met de pers mocht praten, red.) was het vroegere godenkind van Panathinai­kos. Bij KV Mechelen spelen de jeugdprodu­cten van de Atheense aartsrival­en nu onder hetzelfde dak. “Die vijandighe­id leeft vooral bij de supporters”, legt Kolovos uit. “Spelers hebben meestal geen problemen met elkaar. Ninis is een goede gast. Ik ben heel blij dat hij erbij is. Het doet deugd om op de club ook eens Grieks te kunnen praten.”

“Allebei winnaars”

De nieuwe Griekse tandem moet voor KV een belangrijk wapen worden in de eindsprint naar Play-off 1. Kolovos als zwervende spits met Ninis in zijn rug als creatieve middenveld­er. “We hebben elk onze eigen stijl en kwaliteite­n. Ik denk dat het wel zal klikken. Het is aan de coach om daarover te beslissen, maar onze karakters zijn in ieder geval gelijkaard­ig. We zijn allebei echte win- naars die zich honderd procent geven. Met doelpunten en assists hopen we belangrijk te kunnen zijn voor het team.”

Overleg met Olympiakos

Terwijl zijn nieuwe maatje tot 2019 onder contract ligt bij KV, dreigt Kolovos de club op het einde van het seizoen te moeten verlaten. Een scenario dat de club absoluut wil vermijden. Begin februari zitten ze samen met Olympiakos in een poging om de aanvaller definitief over te nemen. Geen sinecure, want de Griekse grootmacht verwacht dan wel boter bij de vis. “We zullen zien wat het wordt”, houdt Kolovos de boot nog af. “Ik weet alleen dat ik het hier naar mijn zin heb. Ik hou ook van het voetbal dat er in België gespeeld wordt. Op dit moment weet ik niet waar mijn toekomst ligt. Mijn voorkeur? Ik wil wat het beste is voor mijn carrière. Maar dat zijn zorgen voor later. Nu wil ik me enkel en alleen focussen op KV Mechelen.”

 ??  ?? Kolovos met landgenote­n Ninis (links) en Tzandaris (rechts).
FOTO TOM GOYVAERTS
Kolovos met landgenote­n Ninis (links) en Tzandaris (rechts). FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium