Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wie ben ik om hem tegen te houden?”

-

Siebe Schrijvers speelde exact een jaar bij Waasland-Beveren. De impact van de polyvalent­e Perenaar op de Oost-Vlamingen valt haast niet te ontkennen. In 2016 scoorde Schrijvers negen doelpunten en gaf hij tien assists. Dat zijn vertrek een serieuze aderlating is, hoeft geen betoog.

“Natuurlijk was Schrijvers belangrijk voor WaaslandBe­veren”, vertelt coach Cedomir Janevski. “Niet alleen de laatste maanden, maar eigenlijk het hele laatste jaar. Uiteraard is zijn vertrek een serieuze aderlating voor ons. Ondanks zijn leeftijd was hij een leider in onze kleedkamer. Maar het heeft heus geen zin om daarover te blijven zagen en klagen. Het gaat trouwens maar over een positie. Moesten we vier of vijf posities opvangen, dan was er sprake van paniek. Nu niet. We kunnen zijn vertrek opvangen met de huidige kern. Alleen hebben we nu de pech dat Vanzo en

Michel (twee spelers die de rol van Schrijvers kunnen overnemen, red.) momen

teel geblesseer­d zijn.”

Meteen een klik

Schrijvers lichtte maandag de technische staf in over zijn vertrek. Naar eigen zeggen probeerde Janevski hem niet te overtuigen om alsnog bij Waasland-Beveren te blijven. “Weet je, ik ben zelf ooit speler geweest”, gaat Janevski verder. “Ik wil niet met de carrière van Schrijvers spelen om mijn eigen vel te redden. Zo egoïstisch ben ik niet. Die jongen heeft het voorbije jaar alles in het werk gesteld om ooit terug te keren naar Genk. Wie ben ik dan om hem tegen te houden. Dat zou niet eerlijk zijn. Natuurlijk blijft het jammer voor ons, maar ik het gun het hem met heel mijn hart. Hopelijk krijgt hij daar ook kansen om zich te bewijzen.”

Ook centrumspi­ts Zinho Gano begrijpt de keuze van zijn maatje Schrijvers. “Natuurlijk is zijn vertrek een domper voor ons”, vertelt de boomlange aanvaller.

“Maar ik sta volledig achter zijn keuze. Hij heeft hier het voorbije jaar zo hard voor gewerkt. Ik gun het hem gewoon van harte.” Schrijvers en Gano voetbalden een jaartje samen in het Waasland en vonden elkaar bij momenten erg goed. “Hopelijk mis ik hem niet te hard op het plein. Tussen ons was er eigenlijk meteen een klik. Vorig jaar trok hij ook meteen mee op stage en lagen we samen op de kamer. Die band zette zich ook door op het veld. Eigenlijk verliep die samenwerki­ng meteen heel vlot. Ik ben benieuwd hoe het nu gaat lopen. Of er nog iemand bijkomt? Geen idee, ik vermoed van wel.”

Samen eten

Maar ook naast het veld schoten beide heren erg goed met elkaar op. “Persoonlij­k ga ik de mens Schrijvers erg missen. Siebe en ik deden buiten het voetbal ook vaak dingen samen”, zegt Gano. “Onlangs gingen we bijvoorbee­ld nog samen met Köteles iets eten. Heel gezellig altijd. Heel spijtig dat hij nu weg is, maar zo gaat het nu eenmaal in het voetbal.” WIM HOUTTEQUIE­T

 ?? FOTO RAYMOND LEMMENS ?? De aanvaller traint ondertusse­n weer mee bij Genk.
FOTO RAYMOND LEMMENS De aanvaller traint ondertusse­n weer mee bij Genk.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium