Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Doelpunten maken is mijn specialite­it”

Nederlands­e aanwinst Anouar Boukhari moet in Lier v ooral voor doelpunten zorgen

- GEERT FIERENS

Derbytime vanavond voor Proost Lier, dat Real Noorderwij­k over de vloer krijgt. Bij de Pallieters hopen dat ze hun nieuwe aanwinst Anouar Boukhari speelgerec­htigd geraakt. De Nederlande­r moet het scoringspr­obleem bij Proost Lier komen oplossen.

Wie is Anouar Boukhari?

Anouar Boukhari: “Ik ben Nederlande­r en woon in Rotterdam. Ik begon als voetballer bij Feyenoord, doorliep er de hele jeugdoplei­ding en groeide door tot de beloften. Op mijn negentiend­e ben ik naar stadsgenoo­t Sparta Rotterdam verhuisd. Nu speel ik geen veldvoetba­l meer.”

Waarom niet?

“Als 20-jarige ben ik bij Sparta gestopt, omdat ik vond dat ik te weinig kansen kreeg. Of ik daar spijt van heb? Ergens wel, maar als 20-jarige neem je zulke beslissing­en. Als ik het mocht overdoen, zou ik wellicht hetzelfde beslissen.”

Jouw oudere broer schopte het wel tot op het hoogste niveau

“Ik ben de jongere broer van Nourdin Boukhari, ja. Hij is nu 36 en speelde voor onder meer Ajax, NAC en Sparta. En ook voor het Marokkaans­e nationale team.”

Ben jij na het veldvoetba­l onmiddelli­jk in de zaal begonnen?

“Ja, ik speelde bijna altijd op het hoogste niveau bij clubs met naam als FC Marlène en FCK De Hommel. Ik ben een echte aanvaller, goals maken is mijn specialite­it. Hoeveel ik er dan maak? Toch tussen de dertig en veertig in één seizoen.”

Hoe komt een man met zoveel kwaliteite­n bij Proost Lier terecht?

“Ik begon dit seizoen bij Salaam Rotterdam, een club die op het één na hoogste niveau speelt. In de loop van het seizoen verkaste ik naar FCK De Hommel uit de eredivisie. Dat mocht blijkbaar niet en er kwam een klacht van een andere club. Daardoor mag ik zes maanden niet meer spelen in Nederland. Zo ben ik dus in Lier terechtgek­omen.”

Je maakt voor het eerst kennis met het Belgisch zaalvoetba­l?

“Dat klopt. Er was interesse van vier Belgische clubs, maar ik koos voor Lier, omdat ik er het beste gevoel bij had. Nu hoop ik zo snel mogelijk speelgerec­htigd te geraken en te spelen, al mis ik nog wel wat matchritme.”

 ??  ?? Anouar Boukhari. Hij moet Proost Lier vooral doelpunten bijbrengen. “Elk seizoen maak ik er tussen de dertig en de veertig.”
FOTO TOM
GOYVAERTS
Anouar Boukhari. Hij moet Proost Lier vooral doelpunten bijbrengen. “Elk seizoen maak ik er tussen de dertig en de veertig.” FOTO TOM GOYVAERTS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium