Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Onze kansen beter benutten”

Yassine Achahbar wil eindelijk de scalp van HalleGooik

- (mabe)

FT Antwerpen speelt vanavond de topper tegen koploper HalleGooik. Na nederlagen in de Bene en Supercup, hopen Achahbar en co eindelijk de drie punten thuis te houden.

“We lagen de voorbije twee wedstrijde­n tegen Halle-Gooik zeker niet onder”, stelt Yassine Achahbar. “Maar we botsten op een slimmere en meer ervaren tegenstrev­er, die iedere mogelijkhe­id benutte. Wij maakten dan weer te veel domme fouten en waren niet efficiënt genoeg. Anders hadden we zeker een van de twee bekers gepakt.”

Toch gelooft de ervaren Achahbar dat zijn ploeg vanavond de koploper een hak kan zetten.

“Het feit dat we tegen deze ervaren ploeg in de twee vorige wedstrijde­n zoveel kansen creëerden, bewijst dat we zeker hun evenknie zijn. Alleen jammer dat zich dat niet heeft vertaald in resultaten.”

“Als je kans op kans de nek omwringt, kruipt zoiets in je hoofd, zeker bij de jonge gasten. Dan ga je automatisc­h een stapje terug zetten, iets minder durven, krijg je schrik en begin je fouten te maken. Als we vanavond onze kansen beter benutten, maken we echt kans”, zegt Yassine Achahbar.

“We zijn volledig en hebben de voorbije dagen zeer goed getraind. We zijn na die twee nederlagen op rij extra gemotiveer­d om hen in het verlies te spelen. Lukt dat niet, dan is dat op zich niet zo erg. Voor ons moet er niets. Wij zijn niet de koploper, niet de te kloppen ploeg. Dat is Halle-Gooik. We zullen er wel alles aan doen om hen een eerste competitie­nederlaag aan te smeren.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium