Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij Lille is het van moeten, bij ons niet”

Steve Nuyts houdt druk weg voor topper in eigen huis tegen Lille

- STIJN DRUANT

Dday morgenavon­d in Wommelgem, als leider Ternesse naaste achtervolg­er Lille ontvangt. Bij winst zetten Steve Nuyts en co een enorme stap richting nationaal voetbal volgend seizoen. “Toch ligt de druk bij hen. Bij ons moet er niks, voor Lille is de promotie een must.”

Toch denkt Nuyts niet dat de topper van morgenavon­d allesbepal­end zijn. Zelfs niet bij winst voor Ternesse. “Als we winnen, zetten we Lille op vier punten, maar dan nog zal de weg erg lang zijn”, beseft de ex-speler van onder meer Geel en Sint-Lenaarts.

De middenveld­er weet ook dat Lille echt wel een goede ploeg heeft en een zege makkelijke­r ge- zegd dan gedaan is. “Op papier heeft Lille een bredere kern dan wij, met heel wat kwaliteits­volle spelers. Maar als we voetballen­d ons niveau halen, dan is er veel mogelijk. Zeker op eigen veld. Het kan een mooie wedstrijd worden, maar ik denk dat details beslissend zullen zijn. Het is aan de spitsen om de kansen af te maken. Het vertrouwen is groot, zeker omdat we al zo lang niet meer verloren en zo vlot de weg naar doel vinden. Maar wat er zaterdag ook gebeurt: de strijd is nog niet gestreden, er komen nog belangrijk­e matchen aan. Lille moet promoveren, bij hen is de promotie een must. Bij ons is die druk er niet.”

“Club is klaar voor promotie”

Nuyts zelf, ondertusse­n toch al 28, heeft al heel wat jaren op de teller staan in de nationale reeksen en zegt geen neen tegen een stapje terug omhoog. “Voor mezelf hoeft het niet per se. Maar het zou mooi zijn voor de jonge gasten en deze club. Ik heb zelf bewust een stap teruggezet en bekijk het voetbal toch een beetje anders, zeker door mijn drukke werkomstan­digheden. Maar ik ben ervan overtuigd dat de club klaar is voor een eventuele promotie. Het bestuur is er grondig mee bezig en zal het op elk gebied aankunnen. Naar de nationale reeksen stijgen, zou dus ideaal zijn, zeker als dat met deze ploeg kan. Er is een goeie mix en de groep is nog relatief jong. Maar nogmaals: zover zijn we nog lang niet.”

 ?? FOTO SMB ?? Steve Nuyts. “Voor mezelf hoeft een promotie niet per se. Maar het zou mooi zijn voor de jonge gasten en deze club.”
FOTO SMB Steve Nuyts. “Voor mezelf hoeft een promotie niet per se. Maar het zou mooi zijn voor de jonge gasten en deze club.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium