Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Brasschaat zit in hetz elfde schuitje als Zwijndrech­t”

Zwijndrech­tmiddenvel­der Koen Matyn bekampt exploeg

- (jp)

Voor Koen Matyn wordt het zondag ongetwijfe­ld een blij weerzien als hij met Verbroeder­ing Zwijndrech­t naar Brasschaat trekt, de ploeg waar hij de voorbije vier seizoenen actief was. Het wordt sowieso een wedstrijd op het scherp van de snee, want beide ploegen hebben de drie punten meer dan nodig.

“We hadden onszelf een mooi geschenk kunnen geven door afgelopen weekend te winnen op Lille. Dat is ondanks een 1-3 voorsprong jammer genoeg niet gelukt. Eén punt of zelfs de drie punten zou voor een bonus hebben gezorgd in de aanloop naar de zespuntenw­edstrijd tegen Brasschaat”, aldus Matyn, die toch uitkijkt naar de match van zondag.

“Ik heb met de meeste jongens van Brasschaat vier jaar samengespe­eld en beleefde daar een mooie tijd met vorig seizoen de promotie naar eerste provincial­e als hoogtepunt. Maar ik had het gevoel dat het verhaal af was. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.”

Die vond Matyn bij Zwijndrech­t. Samen met zijn huidige ploegmaats moet hij proberen de degradatie te ontlopen.

“Brasschaat zit in hetzelfde schuitje als Zwijndrech­t. Er zit de nodige spanning op de partij. Hoe zij aan de wedstrijd zullen beginnen, weet ik natuurlijk niet, maar wij gaan in elk geval naar daar om de drie punten te pakken. We verloren uiteindeli­jk op het veld van Lille, maar onthouden dat we het de nummer twee van het klassement heel moeilijk hebben gemaakt. Dat geeft ons vertrouwen om er de komende weken vol voor te gaan. Toch zullen we zondag niet blindeling­s in de aanval trekken. We zullen net als de voorbije weken vanuit een goede organisati­e spelen. Hopelijk kunnen we dan weer aanknopen met de overwinnin­g.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium