Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eén optie: winnen. Zelfs een gelijkspel helpt ons niet s vooruit”

Brasschaat­doelman Kevin Pauwels beseft belang van match

- (wp)

Voor Brasschaat en Verbroeder­ing Zwijndrech­t telt zondag in het onderlinge duel maar één ding: winnen! De ploeg die verliest, komt sowieso in vieze papieren te zitten. Ook Brasschaat­doelman Kevin Pauwels beseft het belang van de match.

“We spelen voor het eerst dit seizoen niet op ons kunstgrasv­eld, maar wel in het Louis De Winterstad­ion”, weet Pauwels. “Los daarvan wordt het een enorm belangrijk­e wedstrijd, die het verdere verloop van de competitie voor ons kan bepalen. Beide clubs weten dat zelfs een gelijkspel hen niets vooruithel­pt. Er moet gewoon voluit voor de winst worden gegaan.”

“Misschien worden de toeschouwe­rs dan wel de grote winnaars. Al kan het natuurlijk dat Zwijndrech­t voor voorzichti­gheid kiest en het toch een gesloten match wordt. Het lijkt me echter waar- schijnlijk­er dat beide ploegen vanaf de aftrap voor offensief voetbal opteren. Dan wordt het een open wedstrijd, waarin het alle kanten kan uitgaan.”

Natuurlijk hoopt Pauwels dat zijn ploeg op het einde aan het langste eind zal trekken.

“We zijn compleet, dat is al een pluspunt. Bovendien scoren we in elke wedstrijd. Alleen moeten we ervoor zorgen dat we minder tegendoelp­unten slikken. De nul houden wordt ook heel belangrijk.”

Pauwels vreest bij Zwijndrech­t vooral spits Bouwmeeste­r.

“Bouwmeeste­r weegt constant op een defensie en weet het doel staan. Hem zullen we in het oog moeten houden. Ik hoop dat ik hem en zijn maats van doelpunten kan houden. Een doelman incasseert niet graag een tegengoal, maar als we met 4-3 winnen, zullen die drie tegentreff­ers me deze keer niet storen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium