Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We mogen niet opnieuw in de v al lopen”

- JAGO VERHEYEN Lyra (kugu)

Lyra nam vorig weekend de perfecte start in het nieuwe jaar met een fraaie en oververdie­nde 50 thuiszege tegen GR Katelijne. De Pallieters hopen nu stiekem op een positief vervolg op bezoek bij Branddonk.

Lyra heeft bovendien nog een stevig eitje te pellen met zijn Kempense opponent van zondag. In de heenronde kregen de Pallieters een 2-4 verlies aangesmeer­d van Branddonk.

“Het was een hele vreemde match. Na goed een halfuur stond het reeds 0-4”, herinnert Jago Verheyen zich. “We kropen nog wel terug in de match, maar pakten uiteindeli­jk niets. Het is dus zeker niet de bedoeling om opnieuw in hun val te lopen.”

Lyra mag zo zijn redenen hebben dat het straks wel moet lukken. In de opener van 2017 tegen GR Katelijne kwamen de Lierenaars bijzonder sterk voor de dag.

“Iedereen weet dat er flink wat kwaliteit in dit Lyra zit en zondag kwam het er ook uit. Het durfde ons voor de winterstop wel eens een keer aan efficiënti­e ontbreken, maar tegen GR Katelijne viel daar niks op aan te merken. Dat moet ons vertrouwen geven.”

“Een goed resultaat zou ons in de buurt van de vijfde plaats brengen, maar ik wil zeker nog over de eindronde spreken. Laten we eerst maar een constante in onze prestaties leggen, al blijft zo’n ticket voor de nacompetit­ie uiteraard wel een betrachtin­g.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium