Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Eerst met Hoboken kampioen worden”

19jarige Ahmed Diaby geniet interesse van andere clubs, maar...

- JOHAN PEETERS

RVC Hoboken gaf in de twee laatst gespeelde wedstrijde­n telkens in de allerlaats­te minuten een zekere overwinnin­g uit handen. Willen de Visputters aanspraak blijven maken op de titel, dan moet er komend weekend absoluut gewonnen worden tegen FC Merksem.

Wat het puntenverl­ies tegen Turk Sport en Sporting Burcht nog extra zuur maakte, is het feit dat de gelijkmake­r telkens volgde na een strafschop. Hoboken gooide zo vier punten te grabbel en moest de leiderspla­ats overlaten aan FC Ekeren.

“Natuurlijk waren we ontgoochel­d na die twee wedstrijde­n, want we hadden die evengoed kunnen winnen”, vertelt middenveld­er Ahmed Diaby. “We creëerden voldoende kansen om de drie punten te pakken, maar hebben daar geen gebruik van gemaakt.”

Diaby is zich bewust van het belang van het duel met FC Merksem.

“Deze wedstrijd wordt nu nog belangrijk­er. Ik speel altijd om te winnen, maar als we voor de titel willen gaan, moeten we zondag de drie punten in Hoboken houden. Dat zal niet gemakkelij­k worden, want ik herinner me nog uit de heenwedstr­ijd dat onze tegenstrev­er een fysiek sterke ploeg is en dat ze een goed blok vormen. Wij hebben in elk geval de spelers om het al voetballen­d te doen”, aldus de 19-jarige Diaby, die aan een goed seizoen bezig is.

“Het loopt inderdaad erg goed. Ik krijg het vertrouwen van de trainer. Dat was vorig seizoen anders, toen ik wat problemen kende in het eerste elftal. Ik ben nog jong, maar onze trainer kent mij nog van bij de beloften en praat erg veel met mij. Ik amuseer me dit seizoen echt op het veld.”

Door zijn goede prestaties zijn er wat ploegen die interesse tonen. In het verleden kon Diaby ook al naar Beerschot Wilrijk en Rupel Boom.

“Dat ging toen niet door en ook nu weet ik nog niet hoe de toekomst eruit zal zien. Al heb ik wel de ambitie om het hogerop te proberen. Ik heb in elk geval nog geen beslissing genomen. Ik wil me eerst concentrer­en op dit seizoen. Ik hoop dat we met Hoboken kampioen worden.”

 ?? FOTO DIRK VAN DE VELDE ?? Ahmed Diaby.
FOTO DIRK VAN DE VELDE Ahmed Diaby.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium