Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We missen ervaring en hebben geen leiders”

Jonas Peeters kent oorzaken van zware terugval

- (fko)

In de kelder van tweede provincial­e A speelt Ranst de belangrijk­e derby op Bevel. Jonas Peeters wil de negatieve spiraal waarin Ranst nu al maanden zit (3 op 24) ombuigen. “Er zijn nog maar weinig jongens bij ons die een beslissend­e actie durven ondernemen”, aldus de verdediger.

De 20-jarige Peeters, die eind vorig seizoen de overstap van Ternesse naar Ranst maakte, beseft dat eendracht macht maakt.

“In de tweede periode pakten we door één zege en zeven nederlagen amper drie punten. De reden voor die terugval is een gebrek aan ervaring en gemis aan leiders in de groep. Bij veel spelers is het vertrouwen weggeëbd of zelfs helemaal zoek. De meesten schuiven de verantwoor­delijkheid door. Weinig jongens durven nog een beslissend­e actie te maken. Bij een tegengoal gaan de kopjes veel te snel naar beneden”, vindt Peeters.

De verdediger verwacht op Bevel een zenuwachti­ge pot voetbal.

“De prima remonte met drie overwinnin­gen uit de laatste vier matchen leverde Bevel momenteel de veilige twaalfde plaats op. Wij willen de negatieve spiraal ombuigen waarin we al een hele tijd zitten, gelukkig kan in voetbal alles snel veranderen. Hopelijk kennen we wat meer geluk dan in de heenmatch, toen we in de slotminuut door een stom doelpunt een wenkende zege verspeelde­n. We gaan er alles aan doen om te winnen om zo over de buren te wippen in het klassement. dan zouden we toch weer wat vrijer kunnen ademen”, stelt Peeters.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium