Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het voordeel voor ons is dat alles mag en niet s moet”

Doelman Geert Hendryckx aast op eindrondet­icket

- (fko)

Het zesde geklasseer­d Oelegem lijkt op het eerste zicht dit seizoen nog weinig kans te maken op een prijs(je). Toch vindt doelman Geert Hendryckx nog genoeg motivatie om er wat van te maken. “We doen nog altijd mee voor een plaats in de eindronde. Bovendien liggen de topploegen ons. Door te winnen tegen Hove willen we de kloof met de tegenstrev­er verkleinen tot twee punten”, zegt Hendryckx.

De 25-jarige Hendryckx was begin dit seizoen een nieuw gezicht tussen de palen bij Oelegem. “Ik zat eerst twee jaar op de bank, maar kreeg na het vertrek van Vranckx mijn kans. Dit seizoen miste ik door een rugblessur­e alleen de match tegen Mortsel OG. Ik draai een vrij constant seizoen en ben tevreden over mijn prestaties. De velden zullen dit weekend er weer hard bijliggen. Dat is geen cadeau, maar het hoort bij de job van doelman.”

“Verschille­nde ervaren jongens verlieten eind vorig seizoen de club. Dan is leuk dat we met een jonge groep toch meestrijde­n voor een eindrondet­icket. Met drie nederlagen kenden we in november een dipje, maar we herpakten ons knap. We zijn met een aantal ploegen in strijd voor de derde, vierde en vijfde plaats. Alles ligt dicht bij elkaar.”

“In de heenmatch op Hove speelden we 1-1 gelijk. Nu azen we op winst om de kloof met hen tot twee punten te herleiden. Wij hebben het voordeel dat alles mag en er helemaal niets moet”, aldus Hendryckx.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium